ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΡΑΣΗ «ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑΜε θετικά μηνύματα από την μαθητική κοινότητα ξεκίνησε η δράση «Άγχος και Διάβασμα στην Εφηβική Ηλικία», που υλοποιείται από το Δήμο Ευρώτα και ειδικότερα από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου.

Στόχος της δράσης είναι να προσδιοριστεί η έννοια του σχολικού άγχους, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ψυχική υγεία των εφήβων, ιδιαίτερα λόγω της πίεσης που δέχονται για υψηλές επιδόσεις στο σχολείο και στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και από παράγοντες του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους.

Σε αυτό το πλαίσιο σκοπός της δράσης είναι αρχικά η αναγνώριση και η αποδοχή του συναισθήματος από τους μαθητές και εν συνεχεία η σωστή διαχείρισή του μέσω της «εκμάθησης» θετικών στρατηγικών αντιμετώπισης του.

Η δράση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Λύκειο Κροκεών και θα συνεχιστεί στα υπόλοιπα Λύκεια του Δήμου Ευρώτα τις προσεχείς εβδομάδες. Υπεύθυνες της δράσης είναι η ψυχολόγος Άννα-Μαρία Παρασκευοπούλου και η Κοινωνιολόγος Κωνσταντίνα Παπαγεωργάκη, στις οποίες οι μαθητές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους, έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν και να θέτουν τα ερωτήματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, πιστεύοντας ότι το σχολείο αποτελεί ιδανικό χώρο για την εφαρμογή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, προσδοκά την τακτική πραγματοποίηση τέτοιων προγραμμάτων με την συνεργασία της σχολικής κοινότητας.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πιάστηκε το 1 από τα 2 "μπουμπούκια" που έκλεψαν καταστήματα, Ιερό Ναό, οικία και όχημα

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

Απεγκλωβισμός ζευγαριού στον Πάρνωνα λόγω χιονόπτωσης

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ