Ν.Κρητικός: Στον Υπουργό Τουρισμού - Διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων τουριστικής προβολής τηςΔελτίο Τύπου

Νεοκλής Κρητικός: «Στον Υπουργό Τουρισμού για τη Λακωνία»

Διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων τουριστικής προβολής της


Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες τουριστικής προβολής της Λακωνίας.

Στη συζήτησή τους, επισημάνθηκε η αυξητική τάση του αριθμού των τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας, μετά από τα δύο χρόνια πανδημίας και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρά το δυσμενές διεθνές κλίμα, η φετινή χρονιά ήδη βρίσκεται σε επίπεδο εσόδων στα ίδια επίπεδα με το 2019. Η επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού καθιερώνεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που ανοίγει ευκαιρίες για ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια και δημιουργία νέων υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η Λακωνία έχει μπει και πάλι πολύ σοβαρά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον Υπουργό την αρωγή του στο πλαίσιο και του νόμου 4875/2021, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν εργαλεία -σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης- προβολής και οργάνωσης του τουριστικού προϊόντος.

Επιπλέον, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή στις Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ, να λειτουργήσουν και ως Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, μετά από απόφαση του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. βουλευτής ανέπτυξε στον κ. Υπουργό το συλλογισμό του περί ενίσχυσης της τουριστικής εικόνας των περιοχών του Νομού και παρουσίασης ενός βιώσιμου και ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, μέσα και από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Ο κ. Κρητικός υπογράμμισε: «Κάθε Δήμος της Λακωνίας, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά, συνθέτοντας μια εικόνα ελκυστική για τον επισκέπτη. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, με γνώμονα την εξέλιξη και διεύρυνση των δυνατοτήτων προβολής της Λακωνίας.

Εδώ είμαστε, να συνδράμουμε σε αυτήν την κατεύθυνση!».


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ