“Πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ Αγρ. Πετρελαίου: Άλλη μια εξαπάτηση των αγροτών”ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: “Πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ Αγροτικού Πετρελαίου: Άλλη μια εξαπάτηση των αγροτών”Το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο στις πληρωμές των αγροτών που κάνει η επιτελική Κυβέρνηση της ΝΔ. Ποιος δεν θυμάται την κουτσουρεμένη πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων του 2020 και 2021; Ποιός ξέχασε τη κοροϊδία της επιδότησης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε ποσοστό 2% επί του τζίρου τους για το 2021 και που τελικά κατέληξε να καταβληθούν 37,6 εκατ. ευρώ, όταν τον Δεκέμβριο του 2018 δόθηκαν 44 εκατ. ευρώ με την μορφή de minimis μόνο για την αιγοπροβατοτροφια, χωρίς να σοβεί τότε η σημερινή τεράστια κρίση ακρίβειας;

Τελικά γελαστήκαμε όταν λέγαμε ότι αυτές ήταν οι χειρότερες πληρωμές. Γιατί ήρθε η πληρωμή της πολυδιαφημισμένης επιστροφής του ΕΦΚ για το Αγροτικό Πετρέλαιο για να υπενθυμίσει στους αγρότες ότι απλώς δεν έχουν δει ακόμη τη σημερινή επιτελική Κυβέρνηση των ‘αρίστων’ “στα καλύτερά της”.

Με τις αστοχίες και την προχειρότητα -που προφανώς και δεν συνάδουν με την κρισιμότητα των περιστάσεων- πέτυχαν μια ακόμη χειρότερη πληρωμή. Επιστροφή ΕΦΚ είδε τελικά στους λογαριασμούς ένας περιορισμένος αριθμός των δυνητικών δικαιούχων και αυτή κουτσουρεμένη! Γιατί η επιστροφή ΕΦΚ που δόθηκε είναι υπολογισμένη με πολύ χαμηλότερη τιμή πετρελαίου. Τώρα που η τιμή έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η επιστροφή είναι ψίχουλα! Οσο για τα 68 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ σαν “το συνολικό ποσό μεταφοράς σε λογαριασμούς δικαιούχων”, προφανώς και δεν μεταφέρθηκε. Για δε το απροσδιόριστο υπόλοιπο ποσό μεταφοράς, η σιγή ιχθύος της ανακοίνωσης ερμηνεύεται «αναμείνατε στο ακουστικό σας» επ’ αόριστον.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο χωρίς εξαιρέσεις, και για την επαναφορά των πληρωμών στην κανονικότητα που πετύχαμε σαν Κυβέρνηση.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

ΒΕΡΔΟΣ: "είναι τουλάχιστον ανήθικο κάποιοι να δημιουργούν συνειδητά σύγχυση και αρνητικές εντυπώσεις"

Σύλληψη 42χρονου που είχε "ρημάξει" τη Σπάρτη...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ