Μ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ: Στους πολυάριθμους μηχανικούς συμβούλους του ας συμπεριλάβει και κανέναν άνθρωπο που να έχει δουλέψει σε χωράφι"



Μαθαίνοντας τα νέα για τη νέα Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά (ΦΕΚ 46/41 /2-9-22) μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του τραγουδιού του Μεγάλου Στράτου Διονυσίου:

" Εγώ καλά σου τα 'λεγα

και τ' άκουγες παράλογα

Περπάτησε ανάλογα

Θυμάσαι που σου τα 'λεγα; "


Πράγματι είμαι σε θέση να ισχυριστώ ότι τα έλεγα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου ότι για την ώρα ήταν μονόδρομος η έκδοση μιας νέας απόφασης στην κατεύθυνση της προηγούμενης του κ. Αποστόλου που όμως θα διόρθωνε όποια νομικά κενά είχε αυτή ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παραγωγών ελίας Καλαμών και η ομαλή εμπορία του προϊόντος και σε άλλες περιοχές εκτός Μεσσηνίας, τουλάχιστον μέχρι να βρεθούν οριστικές λύσεις για την προστασία του Εθνικού μας προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

Πολύ απλά ο Υπουργός δεν είχε άλλη επιλογή από αυτή που υπαγόρευε η απλή λογική.

Ακούσαμε πολλές κορώνες, οπαδικά συνθήματα, ατάκες γεμάτες φαντασία για βασίλισσες που επιτέλους έκατσαν στο θρόνο τους, θριαμβολογίες από θεματικό Αντιπεριφερειάρχη με ρόλο σε όλη την Πελοπόννησο, διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειάρχη ότι η διεύρυνση του ΠΟΠ στους όμορους Νομούς είναι άμεσα εφικτή. Έλαβαν χώρα συναντήσεις επί συναντήσεων στις Ενότητες και στο Υπουργείο και το αποτέλεσμα;

Ένα θαύμα, τρεις μέρες!


Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό στην πολύπαθη χώρα μας ότι η άσκηση πολιτικής πρέπει να βασίζεται στο ρεαλισμό,στη λογική και στη μετριοπάθεια και όχι να απευθύνεται στο συναίσθημα ή ακόμα χειρότερα να κατευθύνεται από πολιτική σκοπιμότητα.

Έχει απύθμενο θράσος ο Περιφερειάρχης να μιλά για πολιτικαντισμό στην ανακοίνωσή του κατηγορώντας άλλον ένα Υπουργό καθώς αυτό κάνει κάθε φορά που αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια του να διεκδικήσει πράγματα για την Περιφέρειά του! Ουδόλως δε, μας πείθει ότι είναι έτοιμος να βγει στο βουνό ως άλλος αντάρτης κατά της αγαπημένης του Κυβέρνησης!

Ο λαός της Πελοποννήσου βέβαια τον έχει πάρει χαμπάρι και όπως έλεγε και

ο Αβραάμ Λίνκολν :


«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.»


Ο κ. Νίκας έχει πλήρη και απόλυτη άγνοια του πρωτογενή τομέα και των προβλημάτων που αυτός αντιμετωπίζει.

Στους πολυάριθμους μηχανικούς συμβούλους του ας συμπεριλάβει και κανέναν άνθρωπο που να έχει δουλέψει σε χωράφι. Η εμπειρία που είχε αποκτήσει στη θέση Απεντομωτή στο παρελθόν δεν αρκεί και προφανώς έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε.

Όσο για τη δέσμευση του για οικονομική στήριξη στις νομικές διεκδικήσεις της Ένωσης Μεσσηνίας, θα ήταν πιο φρόνιμο να την παράσχει με δικά του χρήματα και όχι με δημόσιο χρήμα της Περιφέρειας.

Βέβαια ως ένα βαθμό και για λόγους ψηφοθηρικούς η στάση του Περιφερειάρχη και των εκ Μεσσηνίας στελεχών Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης νιώθεται ….

Εκείνο που δε νιώθεται και δε μπορεί να εξηγηθεί είναι η στάση πάνω στο ζήτημα , όπως και σε άλλα ζητήματα που είναι σημαντικά για τη Λακωνία, των συνεργατών του, Λακώνων Αντιπεριφερειαρχών που έχουν αναλάβει τους ρόλους «γελωτοποιών του Βασιλιά». (βέβαια οι τελευταίοι τολμούσαν ανάμεσα στα ανέκδοτα και τα αστεία να λένε στο Βασιλιά που και που την πικρή αλήθεια..).

Έτσι δεν εκφέρουν ποτέ πολιτική άποψη, δεν παίρνουν θέση και αρκούνται σε φωτογραφήσεις δίπλα σε έργα προκατόχων τους νομίζοντας ότι οι Λάκωνες δε διαθέτουν ούτε μνήμη, ούτε κρίση …θα εκπλαγούν δυσάρεστα…!


Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ