Σταθμός...
Στις 19 και 20 Απριλίου 2022...
Στο Πανεπιστήμιο Yale University ...
"Ancient Greek Cuisine: Back to the Future"...
Ιστορική στιγμή, που καταγράφηκε...
"Η Αρχαία Ελληνική και Σπαρτιατική κουζίνα σε συμπόσιο και μελέτη του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής".
Το διήμερο 19 και 20 Απριλίου 2022 στο event έγιναν ομιλίες στο χώρο Yale MacMillan Center υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Τασσος Κυριακιδης της σχολής Yale School of Public Health,από διακεκριμένους επιστήμονες όπως ο κος. Paul Freedman από το τμήμα Ιστορίας του Yale (Department of History at Yale University), από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών καθηγητή κο. Ιωάννη Χρυσουλάκη, τον Έλληνα πρόξενο της Νέας Υόρκης κο. Κωνσταντίνο Κούτρα, από τον chef Michael Psilakis, καθώς και τον διεθνή κριτή ελαιολάδου και σκηνοθέτη Fil Bucchino.
Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω, γιατί θεωρώ ότι τα ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα, έχουν πολιτισμό και φιλοσοφία προσφοράς στην ανθρωπότητα δια μέσου των αιώνων.
Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται σε τόσο υψηλό επίπεδο η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης.
https://tinyurl.com/48jtt73p
(Photo courtesy of Xiaoyu Liu for Yale Hospitality)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου