ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - Το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης ΠανελλαδικέςΑγαπητά μου Παιδιά,

Ο δωδεκαετής αγώνας σας, βασισμένος στη συνεχή, συστηματική και επίπονη μελέτη, ήδη στέφθηκε με την επιτυχία σας και την είσοδό σας σε μία θέση στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας. Τώρα δικαιώθηκαν οι κόποι, η αγωνία και οι προσπάθειές σας και βλέπετε την απαρχή της πραγματοποίησης των ονείρων σας και της κατάκτησης του ευγενούς, του ωραίου, του υψηλού.
Ως πνευματικός σας πατέρας θερμά σας επαινώ για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Παράλληλα, συγχαίρω δεόντως και τους ικανούς εκπαιδευτικούς σας και τους άξιους γονείς σας. Το όνειρο της εισαγωγής στην πανεπιστημιακή κοινότητα είναι δικό σας, αλλά, για να το εκπληρώσετε, αγωνιστήκατε σε έναν κοινό προπαρασκευαστικό αγώνα μαζί τους.
Παιδιά μου, η νέα σας πορεία βεβαίως δε θα είναι εύκολη. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, με πολλές ψευδαισθήσεις, ουτοπίες, πλάνες και παγίδες. Γι΄αυτό πρέπει να παλέψετε πολυτρόπως, όχι μόνο για να κατακτήσετε το πολύτιμο αγαθό της ακαδημαϊκής γνώσης, αλλά και για να παραμείνετε στον χώρο της ενάρετης ζωής. Η ακραιφνής και ακλόνητη πίστη στον Δοτήρα και Δομήτορα των πάντων είναι η θεμελιακή προϋπόθεση για κάθε επιτυχία στην πρόσκαιρη ζωή μας, από τη νοηματοδότηση και τον πνευματικό προσανατολισμό της οποίας εξαρτάται η εν Χριστώ εσωτερική μας μεταμόρφωση και τελικά η σωτηρία της ψυχής μας. Αντισταθείτε σθεναρά στην ενορχηστρωμένη ψυχοκτόνα προπαγάνδα των ποικιλόμορφων και ποικιλώνυμων παραθρησκευτικών και αθεϊστικών κέντρων, που στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης και μεταλλαγμένης ελευθερίας μάς έχουν κατακλύσει, και προτάξτε την εδραία προσήλωση στην ορθόδοξη χριστιανική Πίστη και στα Ιδανικά του γένους μας. Αυτό, εξάλλου, είναι χρέος ζωτικό όλων μας.
Εκφράζω τη βεβαιότητα, ότι με την πίστη και την προσευχή στον Θεό, με προσπάθεια και επιμέλεια, με αυτογνωσία και προγραμματισμό, με σεβασμό στους εαυτούς σας και στους γονείς σας, με επιμονή και υπομονή, με πνεύμα αγάπης και συνεργασίας θα επιτύχετε και σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας και θα αναδειχθείτε νικητές και τροπαιούχοι.
Ολοκαρδίως εύχομαι την εκπλήρωση όλων των προσδοκιών και των οραματισμών σας. Προσεύχομαι να μην εγκαταλείψετε τα όνειρά σας και να μη δειλιάσετε μπροστά στα διάφορα εμπόδια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στη διαδρομή σας.
Τέλος, συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους απευθύνω και στα παιδιά των οποίων τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα. Να έχετε θάρρος και δύναμη και να γνωρίζετε ότι η ζωή είναι μπροστά σας και με την επιμονή, την εργασία και τη μελέτη θα βιώσετε στη συνέχεια λαμπρές επιτυχίες. Να είσθε βέβαιοι γι’ αυτό. Η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας επίτευξης στόχων. Επομένως, δεν απογοητευόμαστε από μία αποτυχία. Αντιθέτως γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί, πιο σοφοί και συνεχίζουμε την αγωνιστική μας προσπάθεια.

†Ό Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ