ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ: Εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς από την Περιφέρεια ΠελοποννήσουΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, από νωρίς φέτος την άνοιξη, πραγματοποιούνται κατάλληλες δράσεις καταπολέμησης και ελέγχου κουνουπιών, στο φυσικό – αγροτικό, περιαστικό και αστικό σύστημα στο σύνολο των πέντε Ενοτήτων και των δήμων της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, δημιουργία Δομής Ελέγχου και Ανάπτυξη Μηχανισμού Επιτήρησης και Επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» για το έτος 2022.

Οι στόχοι αφορούν στον περιορισμό της όχλησης των πολιτών από τα κουνούπια και τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου και η ελονοσία.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος πραγματοποιούνται συμπληρωματικές, στοχευμένες δράσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες (εντός του χώρου τους), όπου απαιτείται, λαμβανομένων υπ’ όψιν αφ’ ενός της εκτίμησης των εντομολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων και αφ’ ετέρου της αξιολόγησης της επικινδυνότητας των κτηνοτροφικών μονάδων (με χαρακτηρισμό των βιοτόπων που τις περιβάλλουν).

Επικουρικά, ελέγχονται και άλλα έντομα διαβιβαστές (σκνίπες, ψύλλοι κλπ), που αναπτύσσονται στις κτηνοτροφικές μονάδες υπεύθυνα για την μετάδοση άλλων συναφών νοσημάτων (όπως καταρροϊκός πυρετός, κ.α.), για την προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πάντα σε συνάφεια με το πρόγραμμα και των στοχευμένων προς τούτο ενεργειών, υπό τις οδηγίες του φορέα υλοποίησης Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΕ ΑΟΤΑ και την εποπτεία της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “με δεδομένες τις συνεχείς μεταβολές των επιδημιολογικών, εντομολογικών, κλιματολογικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και όποιων άλλων δεδομένων αφορούν στην υλοποίηση των έργων, αλλά και την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, τα έργα θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ευελιξία, δυνατότητα να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται σε έκτακτες ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση, κύριος στόχος είναι η ορθή και αδιάλειπτη εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπηρεσιών της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και συνεχίζει υπεύθυνα και εντατικά το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές, με προτεραιότητα τη διασφάλιση και την προστασία της δημόσιας υγείας” καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ