Στο ΚΑΣ προς έγκριση η προμελέτη φωτισμού του Βράχου της Μονεμβασίας, μέσα στον Ιούλιο παραδίδεται ανάπλασης της οδού από την γέφυρα μέχρι την ΠύληΗ εξέλιξη της μελέτης της ανάπλασης της οδού από την Γέφυρα μέχρι την Πύλη του Κάστρου της Μονεμβασίας, καθώς και η πορεία του έργου του φωτισμού του Βράχου εξετάστηκαν σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του Δήμου Μονεμβασίας, στους Μολάους, προχθές Δευτέρα 20 Ιουνίου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Στην πιο πάνω σύσκεψη για την πορεία των εν λόγω μελετών και έργων -που υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του υπουργείου Πολιτισμού- συμμετείχαν επίσης στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, καθώς και οι μελετητές της ανάπλασης της οδού από την γέφυρα έως την Πύλη του Κάστρου.

Η μελέτη, που προβλέπει την αναβάθμιση της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευή πεζοδρόμου, φωτισμού, κιγκλιδωμάτων αλλά και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του καταστρώματος -ώστε να επιτυγχάνεται ασφάλεια και άνεση της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και των πεζών-, προβλέπεται να παραδοθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο και ακολούθως θα προωθηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση.

Οσον αφορά στο έργο του φωτισμού του Βράχου της Μονεμβασιάς, τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας προωθείται προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού, η προμελέτη του έργου και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτης τόνισε ότι “πρέπει να ξεπερνιούνται γρήγορα τα εμπόδια της υλοποίησης των εμβληματικών αυτών έργων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δεδομένης της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών, αλλά και λόγω της συναντίληψης, ότι, οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να εναρμονίζονται πλήρως με το, μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Κάστρο της Μονεμβασίας”.

Πριν την σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης και ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης έκαναν αυτοψία στην περιοχή παρέμβασης στην Μονεμβασιά, όπου σε συνεργασία με τους μελετητές, την αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ Παναγιώτα Σκάγκου, τον αντιδήμαρχο της Μονεμβασιάς Σταύρο Χριστάκο, την δημοτική σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασιάς Παναγιώτη Γράφο, συζήτησαν λεπτομέρειες της υπό εκπόνηση μελέτης.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ