Στο ΚΑΣ προς έγκριση η προμελέτη φωτισμού του Βράχου της Μονεμβασίας, μέσα στον Ιούλιο παραδίδεται ανάπλασης της οδού από την γέφυρα μέχρι την ΠύληΗ εξέλιξη της μελέτης της ανάπλασης της οδού από την Γέφυρα μέχρι την Πύλη του Κάστρου της Μονεμβασίας, καθώς και η πορεία του έργου του φωτισμού του Βράχου εξετάστηκαν σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του Δήμου Μονεμβασίας, στους Μολάους, προχθές Δευτέρα 20 Ιουνίου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Στην πιο πάνω σύσκεψη για την πορεία των εν λόγω μελετών και έργων -που υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του υπουργείου Πολιτισμού- συμμετείχαν επίσης στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, καθώς και οι μελετητές της ανάπλασης της οδού από την γέφυρα έως την Πύλη του Κάστρου.

Η μελέτη, που προβλέπει την αναβάθμιση της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευή πεζοδρόμου, φωτισμού, κιγκλιδωμάτων αλλά και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του καταστρώματος -ώστε να επιτυγχάνεται ασφάλεια και άνεση της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και των πεζών-, προβλέπεται να παραδοθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο και ακολούθως θα προωθηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση.

Οσον αφορά στο έργο του φωτισμού του Βράχου της Μονεμβασιάς, τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας προωθείται προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού, η προμελέτη του έργου και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτης τόνισε ότι “πρέπει να ξεπερνιούνται γρήγορα τα εμπόδια της υλοποίησης των εμβληματικών αυτών έργων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δεδομένης της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών, αλλά και λόγω της συναντίληψης, ότι, οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να εναρμονίζονται πλήρως με το, μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Κάστρο της Μονεμβασίας”.

Πριν την σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης και ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης έκαναν αυτοψία στην περιοχή παρέμβασης στην Μονεμβασιά, όπου σε συνεργασία με τους μελετητές, την αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ Παναγιώτα Σκάγκου, τον αντιδήμαρχο της Μονεμβασιάς Σταύρο Χριστάκο, την δημοτική σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασιάς Παναγιώτη Γράφο, συζήτησαν λεπτομέρειες της υπό εκπόνηση μελέτης.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ