ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Πολύ σύντομα θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη «διαπλοκή» και τη «διαφθορά» ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.6.2022

Η αποκάλυψη του πρ.Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρου Τατούλη σχετικά με τεχνική εταιρεία στην οποία ο γιος του κ.Νίκα είναι συνέταιρος με τον κ.Δημήτρη Μουτσώκο δεν φαίνεται να «προβλημάτισε» τον κ.Νίκα.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο, αρκεί μια απλή αναζήτηση στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ότι ο κ.Νίκας και ως Δήμαρχος και ως Περιφερειάρχης επιλέγει να αναθέτει με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων πλήθος έργων στο συνέταιρο του γιου του, φυσικά μέσω άλλης εταιρείας που διαθέτει ο κ.Μουτσώκος με διαφορετικό ΑΦΜ. Με περισσό θράσος λοιπόν ο κ.Νίκας συνεχίζει να αναθέτει έργα και μάλιστα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και να υπογράφει συμβάσεις με τον συγκεκριμένο εργολάβο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύμβαση που υπέγραψε ο κ.Νίκας, μόλις δύο ημέρες πριν, την 21η Ιουνίου 2022, με την τεχνική εταιρεία «Δ.ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.», ποσού 305.289,85€ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) και αφορά το έργο Επισκευή-Βελτίωση πρώην σχολών Παπαφλέσσα.

Ο κ.Περιφερειάρχης εδώ και ένα χρόνο πλέον έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας θα μεταφερθούν προσωρινά στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα. Ενώ είχε άπλετο χρόνο προκειμένου οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να συντάξουν σχετική μελέτη και να προκηρυχθεί διαγωνισμός, ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγουμένη δημοσίευση (αρ.32, παρ.2.γ του Ν.4412/2016).

Το έργο ανατέθηκε χωρίς μελέτη, με ένα πρόχειρο σημείωμα για τον προϋπολογισμό, ο οποίος ενώ σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις δεν θα ξεπερνούσε τις 125.000€ τελικά ο προϋπολογισμός ξεπέρασε τις 310.000€. Το σημείωμα συντάχθηκε σε συνεργασία του κ.Μουτσώκου με τον άμισθο σύμβουλο του κ.Νίκα υπεύθυνο στις κατασκευές και ανακατασκευές κτηρίων.

Από το σύνολο των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε να προσκαλέσει στη διαπραγμάτευση μόνο την εταιρεία « Δ. ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.». Δηλαδή σύμφωνα με τον κ.Νίκα η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική εταιρεία της Πελοποννήσου που θα μπορούσε να κατασκευάσει το έργο.

Οι άλλες δύο εταιρείες που προσκάλεσε να συμμετέχουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης είναι η εταιρεία «PdL Α.Ε.» με έδρα την Αθήνα και η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα επίσης την Αθήνα.

Αξίζει να δούμε δύο «ασήμαντες» λεπτομέρειες!

Πρώτη: Στην εταιρεία «PdL Α.Ε.» μέχρι πολύ πρόσφατα ο κ.Μουτσώκος συμμετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Δεύτερη: O κ.Μουτσώκος έχει αναλάβει το 1/3 της εργολαβίας, ως υπεργολάβος των εργασιών που εκτελούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που έχει ανάδοχο την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Οι εργασίες επισκευών στο κτήριο των πρώην σχολών Παπαφλέσσα ανατέθηκαν στον συνέταιρο του γιου του κ.Νίκα με ποσοστό έκπτωσης 2%. Την ίδια χρονική στιγμή σε παρόμοια έργα επισκευής κτηρίων, τα ποσοστά έκπτωσης που προκύπτουν μετά από διαγωνιστική διαδικασία σχεδόν στο σύνολο τους ξεπερνούν το 40%. Πρόσφατο παράδειγμα «η Αποκατάσταση του Αρχοντικού Κορφιωτάκη – Αρναουτόγλειου κτηρίου στην Καλαμάτα», όπου κατακυρώθηκε σε ανάδοχο μετά από δημοσίευση διαγωνισμού, με ποσοστό έκπτωσης 41,67%.

Πολύ σύντομα θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη «διαπλοκή» και τη «διαφθορά» που αποτελεί πλέον βασική πολιτική επιλογή του κ.Νίκα με κύρια παράμετρο τη κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος μέσω της διαδικασίας απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους.






Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ