Απάντηση Δημοτικής Συμβούλου Θεοδούλης Σπυριδάκου στην εναντίον της παραπληροφόρηση του Προέδρου τού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας



Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα για να δοθεί απάντηση από τη δημοτική αρχή σε θέματα καθιζήσεων, που πλέον ως παροιμιώδη, την καθιστούν αναξιόπιστο και επισφαλή αρωγό της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η απάντηση μάλιστα, της δημοτικής αρχής, ως ξεπερασμένο μανιφέστο αποποίησης ευθυνών, προσβάλλοντας ακόμη και τη στοιχειώδη νοημοσύνη, σκιαγραφεί το μέλλον του τόπου μας ως έρμαιο των καιρών!
Στην προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου καταγγέλλει ουσιαστικά τον εαυτό του και τη δημοτική αρχή για ανικανότητα διαχείρισης των υποδομών και των εγκαταστάσεων τόσο εκείνων που παρέλαβαν αλλά και όσων ελάχιστων δημιουργήθηκαν επί θητείας τους. Οι κόποι και οι θυσίες των συμπολιτών μας από το υστέρημά τους, σκορπίζεται στους πέντε ανέμους δυστυχώς.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα χρόνια φθείρουν και τα πλοία και τα λιμάνια. Εφόσον λοιπόν, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις προβλημάτων καθιζήσεων και διάβρωσης στο στενό πέρασμα μπροστά από τον λιμενίσκο του Παλαιοκάστρου για τους λόγους που αναφέρει πολύ αναλυτικά ο πρόεδρος του ΔΛΤ, για ποιο λόγο, εδώ και 10 χρόνια (!), δεν αποκαταστάθηκαν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες εμβάθυνσης αλλά και για ποιο λόγο θεωρεί ότι η αμέλεια του αυτή δεν θα είχε ακόμη και τραγικές συνέπειες; Τουλάχιστον αυτό λέει η κοινή λογική που επικαλείται. Σε αυτά που καταγγέλλονται καλό θα ήταν να απαντά με θέσεις ειδικών που τεκμηριώνουν επιστημονικά τα λεγόμενα τους και όχι με απόψεις δικές του απολογητικού χαρακτήρα και άνευ ουσίας.
Εξάλλου, στην τεχνική έκθεση του αρμόδιου υπαλλήλου τού Δήμου για τις εργασίες εμβάθυνσης της υπ. Αριθ. Πρωτ.35/ 28 Ιανουαρίου 2022, ΔΕΝ περιγράφεται πουθενά πάντως, κάποιο πρόβλημα σχετικά με καθιζήσεις ή/και διαβρώσεις στον λιμενίσκο.
Ό,τι γίνεται καλό είναι να γίνεται σωστά. Από την άλλη, η δημοτική αρχή να προσθέσει στο λεξιλόγιο της την λέξη πρόληψη. Οι εργασίες πρόληψης κοστίζουν φθηνά σε σχέση με τις εργασίες αποκατάστασης και παρέχουν ασφάλεια σε όσους χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους. Πρόληψη και όχι παραπληροφόρηση σημαίνει λοιπόν αποκαθιστώ το στενό πέρασμα από το αλιευτικό καταφύγιο Παλαιοκάστρου λόγω επικινδυνότητας. Επίσης πρόληψη και όχι παραπληροφόρηση σημαίνει προστατεύω το παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης και της Μονεμβασίας από την ακτομηχανική διάβρωση και έπειτα φτιάχνω ο,τιδήποτε. Δεδομένου λοιπόν ότι τα εγκαίνια του πλακόστρωτου στην Νεάπολη από την γέφυρα έως το ξενοδοχείο Αρσενάκος, έγιναν στις 5-6-2017 και η ακτομηχανική μελέτη παραδόθηκε στις 19-7-2017 παρότι είχαν παρατηρηθεί εκτεταμένες ζημιές στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Νεάπολης αλλά και υποσκαφές στην παιδική χαρά της γέφυρας, επαληθεύεται το συμπέρασμα ότι όλες οι εργασίες ανάπλασης έγιναν με μεγάλη προχειρότητα.
Τα χρήματα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου που κατέπεσε στις 3-12-2021 της Νεάπολης είχαν εγκριθεί πριν το συμβάν, στις 26-11-2021 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΑΔΑ: 9Ι5046ΜΤΛΡ-ΙΤ0), για την αποκατάσταση του προβλήτα της Νεάπολης, του προβλήτα της Πούντας στα Βιγγλάφια και στο παραλιακό κρηπίδωμα της Μονεμβασίας. Όπως καταλαβαίνετε οι παραπάνω ελλείψεις έμειναν ως είχαν για να ξαναφτιαχτεί το γιοφύρι της Άρτας και απευχόμαστε όλοι να συμβεί κάποιο ατύχημα. Επίσης ένα χρόνο πριν τις 3-12-2021 είχαν παραδοθεί οι σκάλες και ο δρόμος του Παλαιοκάστρου.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή, που πλέον δια στόματος στελέχους της, ενημερώνει τους δημότες, για την ολιστική της καθίζηση και επιπλέον θα ήθελα να τη συγχαρώ που ανέδειξε το εύστοχο και καθόλα άρτιο κείμενό μου το οποίο συνέταξα καταβάλλοντας χρόνο και κόπο ως το αξίωμά μου ορίζει, έπειτα των επιτακτικών καθημερινών μου υποχρεώσεων αφού ούτε «τρέφομαι» από τον Δήμο ούτε το ευελπιστώ.
Παράλληλα, η δημοτική αρχή θα έπρεπε να με συγχαρεί που έχω καταφέρει να ανοίξω τα μάτια του κόσμου ώστε να γίνει αντιληπτό το πραγματικό πρόσωπο αυτών που διοικούν τον Δήμο μας τα τελευταία 10 χρόνια. Όσο και αν το απεύχονται, ας γνωρίζουν ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης, υποστηρίζει τα συμφέροντα του απλού συνανθρώπου μας και συμβάλει τα μέγιστα για το καλό του τόπου, χωρίς προσωπικές εμπάθειες και καταγγελίες για το θεαθήναι.
Άλλωστε και οι αλιείς της περιοχής καταγγέλλουν την αυθαιρεσία των έργων έστω και την ύστατη στιγμή λίγο πριν την πτώση τού βραχίονα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αυτό που έγινε στον λιμενίσκο ουδεμία σχέση έχει με εμβάθυνση, ούτε εξυπηρετεί τον δίαυλο των σκαφών εντός του. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, προς τι ο εκνευρισμός του προέδρου του ΔΛΤ ο οποίος μετά τις αμέτρητες αστοχίες, παραλήψεις και κακοτεχνίες στις περιοχές ευθύνης του θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει. Επιβάλλεται να λογοδοτήσει και να παραιτηθεί όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλοι οι συνυπεύθυνοι της δημοτικής αρχής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ουδέποτε στάθηκαν εμπόδιο σε θετικές ενέργειες γι' αυτό και υπερψήφισαν τη δημιουργία νέου κωδικού αλλά όπως φάνηκε εκ των υστέρων, εξαπατήθηκαν.
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας
Αν/τικό Μέλος Λιμενικού Ταμείου Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ