"Θα κλάψουν μανούλες στην απαρχή της ιδιότυπης αυτής ομηρίας!"


ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ 

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Η υπογραφή της σύμβασης για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου προβάλλει ως το γεγονός της χρονιάς αφού το τελματωμένο πεδίο πάνω στο οποίο παίζεται το παιχνίδι της διαχείρισης των ΑΣΑ αφημένο από τους πάσης φύσεως διαχρονικούς τοπικούς άρχοντες στην κρίση του αέρα, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Παίρνει μπρος η μηχανή! Μια μηχανή που χωρίς καύσιμο δέκα ολόκληρα χρόνια τώρα βολόδερνε να ξεπεράσει τα χίλια μύρια κύματα που της επεφύλασσαν οι λάθος επιλογές της απελθούσας Περιφερειακής Αρχής που θέλησε για τους δικούς της λόγους το 2011 να το πάρει πάνω της και να το φέρει δήθεν σε πέρας.
Αλλά δυστυχώς !!!
Λάθη επί λαθών από μια ερασιτεχνική κουστωδία που ποτέ δεν μπόρεσε να συλλάβει την επιτακτική αναγκαιότητα επίλυσης του πιο χρόνιου προβλήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δώσει την πρέπουσα λύση.
Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει σε αυτό το ατελείωτο φιάσκο που οι ερασιτέχνες οδηγούσαν κάθε φορά το μεγάλο ζήτημα. Το πρώτο θέμα φυσικά ήταν τι είδους διαχείριση επιδίωκαν , κεντρική διαχείριση όπως - όπως ή αποκεντρωμένη ολοκληρωμένη διαχείριση με επιστημονική τεκμηρίωση με τις σύγχρονες προδιαγραφές και όρους προσέγγισης που επιβάλλει και η ΕΕ. Τελική επιλογή ήταν η κεντρική διαχείριση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της ολοκληρωμένης! Γιατί όταν γνωρίζεις ότι με συλλογή συμμείκτων σκουπιδιών και με υπόλειμμα της τάξης του 35 έως 40 % αυτό δεν λέγεται ολοκληρωμένη διαχείριση. Είναι απλή διαχείριση αυτό!
Και ξεκινά με τυμπανοκρουσίες ο λεγόμενος διεθνής διαγωνισμός (ψευδεπίγραφος και αυτός αφού κανένας εκ της αλλοδαπής δεν προσήλθε) με ντόπιες εταιρείες και κοινοπραξίες και μετά τον ανταγωνιστικό διάλογο και μετά τους ελέγχους και μετά την ανάδειξη του αναδόχου , να το επόμενο «φασούλι» ! Κανένας δεν είδε ότι κάποια προσύμφωνα για την δέσμευση της υποδεικνυόμενης γης για την χωροθέτηση των μονάδων διαχείρισης, απαραίτητα στοιχεία του φακέλου , δεν υπήρχαν.
Κανένας δεν είδε ότι η χωροθέτηση για την μονάδα της Λακωνίας γίνεται πάνω σε ασβεστολιθικά καρστικά διαπερατά εδάφη, που τα διαφεύγοντα υπολείμματα θα παροχετεύονται στον υδροφόρο ορίζοντα με ότι αυτό συνεπάγεται! Κανένας δεν πρόσεξε ότι η χωροθέτηση στην Οιχαλία της Μεσσηνίας γίνεται πάνω σε σεισμικό ρήγμα με ότι και αυτό να σημαίνει! Τα σκουπίδια της Κορινθίας και της Αργολίδας θα γράφουν χιλιόμετρα μέχρι να καταλήξουν στο σκουπιδοεργοστάσιο της Παλαιόχουνης.
Η οποία Παλαιόχουνη « ανακαλύφθηκε» και δίπλα στην Μεγαλόπολη και πάνω στις γραμμές μεταφοράς της υψηλής τάσης της ΔΕΗ ! Αυτό για τους υποψιασμένους πολίτες που θα μάθουμε στην πρώτη τροποποίηση της ΑΕΠΟ τι θα επισυμβεί !!!! Επομένως το δεύτερο ζητούμενο μιλάμε για χωροθετήσεις γονατογραφήματα !
Και πάμε παρακάτω.
Τα κοστολόγια διαχείρισης πολύ υψηλά , όταν μάλιστα η ίδια εταιρεία ανάδοχος διαχειρίζεται και τα σκουπίδια της Ηπείρου στην σχεδόν μισή τιμή !
Ποιος αλήθεια θα πληρώνει το μάρμαρο κατηγορίας «Διονύσου» παρακαλώ για τα επόμενα 28 χρόνια ? Ένα ερώτημα που σήμερα μάλλον δεν έχει καμία ισχύ αφού τα αφυπνιστικά μας αντανακλαστικά βρίσκονται προς το παρόν σε λήθαργο και θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται μόλις έρθει το πρώτο «μπουγιουρτί» !
Θα κλάψουν μανούλες στην απαρχή της ιδιότυπης αυτής ομηρίας!
Όσο για τις εγγυημένες ποσότητες και με τη βούλα εγγυημένες ! Καθαρές κουβέντες! Επιχειρηματικά ρίσκα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στις μέρες μας !!!
Οι δε πολυσυζητημένοι κοινοτικοί πόροι οι οποίοι σε πολλούς τόνους από τους απελθόντες ήταν εξασφαλισμένοι , είναι στο περίμενε ! Μάλλον με Εθνικούς πόρους θα βαδίσουμε !
Και μετά ήρθαν οι μέλισσες……. οι δικαστικές εμπλοκές, τα ασφαλιστικά, οι προσφυγές που ακόμη δεν έχουν κλείσει και φτάνουμε στην υπογραφή!
Αυτό το «κουφάρι» αθροιστικά μαζί με τα τόσα άλλα εν ολίγοις, σε σχέση με τα σκουπίδια , κατέλειπε η απελθούσα Περιφερειακή Αρχή !
Οι απελθόντες σήμερα διεκδικούν την πατρότητα του έργου ! Ο Πέτρος ωρύεται για την διεκδίκηση του «απογόνου» μετά την εννεαετή κυοφορία ! Με μια σημερινή του θλιβερή ανακοίνωση δηλώνει ότι αυτός είναι ο Μπομπ ο Μάστορας , αυτός είναι που ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να το πάει κάτω - κάτω. Τον πρόλαβαν οι εκλογές , έδωσε πιο πολύ βάρος στο Ταπ Τοκ φαίνεται , ήρθαν και οι εκλογές, δεν του έδωσε η κοινωνία μας άλλα 4 χρόνια ακόμη που ήθελε μέχρι να φτάσει στην πηγή.
Και σήμερα ανεπιτυχώς προσπαθεί να χορέψει την « Λίμνη των Κύκνων»! Είναι ο έσχατος χορός της πιρουέτας, ο αποχαιρετιστήριος της διαδρομής μιας φρούδας «αειφορίας» που επικαλέστηκε, οραματίστηκε, εκτέλεσε και ……. ξαναεκτέλεσε για το τόπο του όσο βρισκόταν στην εξουσία !
Καταλήγοντας , δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία μας ούτε οι φαρισαίσμοι, ούτε ποιος διεκδικεί την πατρότητα του έργου , ούτε ποιος πέτυχε και ποιος απέτυχε ! Τον λογαριασμό της πίτας που θα έρθει , το σίγουρο επιστέγασμα αυτής της πολύχρονης πορείας , θα τον πληρώσουν με «αντικαταβολή» οι πολίτες της Πελοποννήσου! Τουλάχιστον η πολύπρακτη κωμωδία ας τελειώσει και ας αναμένουμε να δούμε τα επεισόδια των νέων παραστάσεων !!!
Εμμένουμε στη θέση ότι η αποκεντρωμένη ολοκληρωμένη διαχείριση θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου! Ο χρόνος θα δείξει !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΣχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

ΣΠΑΡΤΗ - ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ "ΓΑΖΩΣΑΝ" ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Νέα Οφθαλμίατρος στη Ν.Μ. Μολάων - 17η κατά σειρά πρόσληψη μόνιμου Ιατρού !

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ