ΤΑΤΟΥΛΗΣ: "Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου, της Λακωνίας και της Σπάρτης ότι θα συνεχίσω..."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18.5.2022

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Ως Περιφερειακή Αρχή μαζί με τους συνεργάτες μου από την πρώτη κιόλας ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα έργα ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος, υλοποιώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα σε όλη τη Χώρα, για έργα πολιτισμού, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 70.000.000€, από τα Επιχειρησιακά προγράμματα των περιόδων 2007-2013 & 2014-2020.

Σημαντικό μέρος του συγκεκριμένου προγράμματος αφορούσε χρηματοδοτήσεις ανάδειξης των Μουσείων που αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Tην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου, του «Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας», το οποίο αποτελεί κόσμημα για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει λάβει εξαιρετικές βραβεύσεις από διεθνείς οργανισμούς.


Τα έργα «έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης Βοιών» και «Συντήρηση και αποκατάσταση κάστρου Βατίκων» έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να θαυμάσουν τα καταπληκτικά αρχαιολογικά εκθέματα σε μια περιοχή με άπλετο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον.


Η ολοκλήρωση του Βυζαντινού Μουσείου στο Άργος και η λειτουργία μόνιμης Βυζαντινής μουσειακής έκθεσης σε συνδυασμό με την ένταξη του έργου εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, αναδεικνύει τη μακρά διαχρονική ιστορία της Αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης, προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο «Κτιριολογική και Ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», το οποίο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κορίνθου, συμβάλλει στην ανάδειξη ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών από διάφορες περιοχές της Χώρας, ξεκινώντας από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η κατασκευή του εντυπωσιακού στεγάστρου προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου αναδεικνύουν με εντυπωσιακό τρόπο ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία παγκοσμίως.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί ως Περιφερειάρχης συνέχισα την προσπάθεια που είχα ξεκινήσει ως Υφυπουργός Πολιτισμού για να αποκτήσει η Σπάρτη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ιστορίας της. Μετά από επίπονη και επίμονη προσπάθεια, επιλύοντας διοικητικά και τεχνικά προβλήματα καθώς και πολιτικές αντιπαραθέσεις, αφού χρηματοδοτήσαμε όλες τις φάσεις της εξέλιξης του έργου, καταφέραμε το 2019 να είναι γεγονός πλέον τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, τον οποίο προκηρύξαμε.

Ο κ.Νίκας με μεγάλη καθυστέρηση υπέγραψε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα.

Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου, της Λακωνίας και της Σπάρτης ότι θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και να υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις την κατασκευή αυτού του έργου, το οποίο θα αποτελέσει ένα Οικουμενικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την εμβληματική πόλη της Σπάρτης.

Σχόλια

Πελοπόννησος EXPO

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ