ΤΑΤΟΥΛΗΣ: "Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου, της Λακωνίας και της Σπάρτης ότι θα συνεχίσω..."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18.5.2022

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Ως Περιφερειακή Αρχή μαζί με τους συνεργάτες μου από την πρώτη κιόλας ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα έργα ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος, υλοποιώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα σε όλη τη Χώρα, για έργα πολιτισμού, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 70.000.000€, από τα Επιχειρησιακά προγράμματα των περιόδων 2007-2013 & 2014-2020.

Σημαντικό μέρος του συγκεκριμένου προγράμματος αφορούσε χρηματοδοτήσεις ανάδειξης των Μουσείων που αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Tην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου, του «Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας», το οποίο αποτελεί κόσμημα για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει λάβει εξαιρετικές βραβεύσεις από διεθνείς οργανισμούς.


Τα έργα «έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης Βοιών» και «Συντήρηση και αποκατάσταση κάστρου Βατίκων» έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να θαυμάσουν τα καταπληκτικά αρχαιολογικά εκθέματα σε μια περιοχή με άπλετο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον.


Η ολοκλήρωση του Βυζαντινού Μουσείου στο Άργος και η λειτουργία μόνιμης Βυζαντινής μουσειακής έκθεσης σε συνδυασμό με την ένταξη του έργου εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, αναδεικνύει τη μακρά διαχρονική ιστορία της Αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης, προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο «Κτιριολογική και Ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», το οποίο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κορίνθου, συμβάλλει στην ανάδειξη ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών από διάφορες περιοχές της Χώρας, ξεκινώντας από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η κατασκευή του εντυπωσιακού στεγάστρου προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου αναδεικνύουν με εντυπωσιακό τρόπο ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία παγκοσμίως.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί ως Περιφερειάρχης συνέχισα την προσπάθεια που είχα ξεκινήσει ως Υφυπουργός Πολιτισμού για να αποκτήσει η Σπάρτη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ιστορίας της. Μετά από επίπονη και επίμονη προσπάθεια, επιλύοντας διοικητικά και τεχνικά προβλήματα καθώς και πολιτικές αντιπαραθέσεις, αφού χρηματοδοτήσαμε όλες τις φάσεις της εξέλιξης του έργου, καταφέραμε το 2019 να είναι γεγονός πλέον τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, τον οποίο προκηρύξαμε.

Ο κ.Νίκας με μεγάλη καθυστέρηση υπέγραψε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα.

Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου, της Λακωνίας και της Σπάρτης ότι θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και να υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις την κατασκευή αυτού του έργου, το οποίο θα αποτελέσει ένα Οικουμενικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την εμβληματική πόλη της Σπάρτης.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ