ΣΑΡΩΣΑΝ οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: 15 στα 15 στον διεθνή διαγωνισμό Anatolian IOOC 2022Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου οδηγούν την Ελλάδα

Με το απόλυτο 100% και νέο ρεκόρ στην Τουρκία

15 στα 15 στον διεθνή διαγωνισμό Anatolian IOOC 2022

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 423 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό


Μια εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με το απόλυτο ρεκόρ του 100% και 15 βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές σημειώθηκε στην Τουρκία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian International Olive Oil Competition 2022.

Ταυτόχρονα, οι 15 διεθνείς αυτές βραβεύσεις, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 423 διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και την Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε (15) αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την δεύτερη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 26 έως 29 Απριλίου 2022. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) και κατατάσσεται με πολύ υψηλή βαθμολογία, 8 /10, στην παγκόσμια κατάταξη.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2022, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2022, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και βαθμό δυσκολίας στο να διακριθούν.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα με 4 χρυσά και 11 ασημένια βραβεία, και έτσι κατατάσσονται με ένα νέο ρεκόρ στους μοναδικούς ελαιοπαραγωγούς που έχουν καταφέρει τον απόλυτο αριθμό 15 βραβεύσεων σε ισάριθμες συμμετοχές.

Ειδικότερα, οι διεθνείς βραβεύσεις στα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον Anatolian IOOC για το 2022, είναι:

TREASURE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο

MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο

FLAVORED GOURMET ENIGMA Evoo - Χρυσό Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH Green evoo - Ασημένιο Βραβείο

FYLLIKON First Harvest - Ασημένιο Βραβείο

AGOURELAIO Early Harvest - Ασημένιο Βραβείο

ARMONIA Monovarietal – Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH Blue evoo - Ασημένιο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Gourmet evoo - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffrοn & Sage evoo - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffrοn & Rosemary evoo - Ασημένιο Βραβείο

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του πρωτοεμφανιζόμενου για το 2022, ελαιολάδου Treasure blend evoo, που κατάφερε να τιμηθεί με χρυσό βραβείο και βαθμολογία που πλησιάζει το 95 % στην πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό υψηλού επιπέδου και κύρους στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που εξάγεται από τα αποτελέσματα του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC 2022 είναι το γεγονός πλέον που δεν έχει πετύχει άλλος Έλληνας ελαιοπαραγωγός παγκοσμίως, να αγγίξει το απόλυτο 100% 15 βραβεύσεων σε 15 συμμετοχές του σε διεθνή διαγωνισμό.

Οι δεκαπέντε (15) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2022 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 423 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ