ΒΑΛΙΩΤΗΣ: Η "κληρονομιά" που βρήκατε είναι τα 30.000.000 € σε έργα που ποτέ δεν τα είχε λάβει ο τόπος



Δελτίο Τύπου

Αχάριστοι κληρονόμοι…..

Πρόκληση, ανησυχία και προβληματισμό μας γεννούν οι νέες δηλώσεις για τις "προβληματικές κληρονομιές" που αναφέρει πως παρέλαβε ο κ. Δούκας.

Αυτή τη φορά με το γνωστό του ύφος που απέχει πολλαπλά από την πραγματικότητα και την αλήθεια, σε δήλωση του αναφέρει ότι κληρονόμησε εξ αρχής τη μελέτη για το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (οpen mall), η οποία όπως επικαλείται, ήταν και προβληματική!

Προφανώς οι 1048 ημέρες από τις δημοτικές εκλογές του 2019, και οι 957 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Δούκα, ως Δημάρχου Σπάρτης, φαίνεται ότι δεν του είναι ικανές, για να ενημερωθεί για τα συμβαίνοντα στο Δήμο Σπάρτης, ούτε καν για τα γενόμενα επί δημαρχίας του, μιας και η μελέτη εκπονήθηκε επί των ημερών του, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2020.

Τον Οκτώβριο του 2018 η προηγούμενη Δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης υπέβαλλε προς ένταξη το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου(Οpen Mall)

Η πρόταση όπως προβλεπόταν έγινε με την κατάθεση προμελέτης, η οποία και εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης.

Το έργο ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ στο ΕΠ *Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020*, με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 28 Ιουνίου 2019 και προϋπολογισμό 1.814.991,50€

Μάλιστα η πρόταση του Δήμου Σπάρτης αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε 7η σε σύνολο 68 προτάσεων!

Μέλημα λοιπόν της νέας Δημοτικής Αρχής, που ανέλαβε την Σεπτέμβριο του 2019, ήταν η εκπόνηση οριστικής μελέτης καθώς και η δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου.

Έτσι λοιπόν η νυν Δημοτική Αρχή του κ. Δούκα μαζί με τη γνωστή παρέα των στενών συνεργατών του, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκπόνησε την μελέτη ( εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Ιουλίου 2020) ΧΩΡΙΣ να λάβει υπόψη τα απαραίτητα στοιχεία της προμελέτης , αλλάζοντας μάλιστα το υλικό επίστρωσης από τσιμεντοκυβόλιθους σε κυβόλιθους γνευσίου και χωρίς τις παρατηρήσεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, πράξη που κόστισε την αργοπορία, την καθυστέρηση αλλά και τις όλες ταλαιπωρίες και ζημιές για το Δήμο μας και τους δημότες του.

κ. Δούκα, επιτέλους προσγειωθείτε!

Αν δεν θυμάστε τι αποφασίζετε ρωτήστε τους συνεργάτες σας.

Μην πράττετε συνεχώς ενάντια στα συμφέροντα του τόπου..αρκετά!


Προκαλείτε μάλιστα, όταν μιλάτε για "πρωτοφανή ταχύτητα", όταν με καθαρά δικές σας ευθύνες έργα καθυστερούν (όπως το εν λόγω έργο που σε λίγες μέρες έπρεπε να τελειώνει), έργα κινδυνεύουν να απενταχθούν και έργα που ξεκίνησαν και προχωρούν "σημειωτόν" με τις όλες ολιγωρίες σας.

Η "κληρονομιά" που βρήκατε είναι τα 30.000.000 € σε έργα που ποτέ δεν τα είχε λάβει ο τόπος, και βέβαια σε αυτές τις "κληρονομιές" κ. Δούκα , φωτογραφίζεστε συνεχώς μπροστά τους!

Όσο για την άλλη "κληρονομιά " που επικαλείστε, αυτή των απορριμμάτων, σύντομα θα δοθεί συνέντευξη τύπου με όλα τα στοιχεία, ιδιαίτερα με το κόστος, , το οποίο θα βαρύνει τους συμπολίτες μας και είναι αποτέλεσμα της λάθος πολιτικής σας.

Εκ νέου σας συμβουλεύουμε να ενημερώνεστε, διότι για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι δεν είναι σε επαφή η παρουσία σας με το Δήμο Σπάρτης και αυτό αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνο και επιζήμιο για το Δήμο μας.


κ. Δούκα, οι διακοπές τελειώνουν,

το "πολιτικό σας" εισιτήριο τουρισμού λήγει, και για εσάς είναι μετ' επιστροφής... στον τόπο κατοικίας σας.

Δεν παρατείνεται σε προκλητικούς, αχάριστους και αδιάφορους τουρίστες!





Ο επικεφαλής της Παράταξης



Βαγγέλης Βαλιώτης

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ