Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό 2 Απριλίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, άτομα διαφορετικά και συνάμα ξεχωριστά.

Τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Σήμερα, ένα στα 50 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη διαταραχή πιο κοινή από το συνολικό ποσοστό περιστατικών παιδικού καρκίνου ή διαβήτη. Ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ενώ είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί σε αγόρια απ’ ότι κορίτσια.

Ο Δήμος Σπάρτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό θα προχωρήσει σε μια συμβολική φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχείου με χρώμα μπλε με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας για τις ανάγκες αυτών των ξεχωριστών ατόμων.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού &Κοινωνικής Πολιτικής κα Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου επισημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση ένταξης και ενσωμάτωσης στην κοινωνία των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού . Οφείλουμε να γίνουμε πιο φιλικοί απέναντι στην διαφορετικότητα και βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά αυτούς τους χαρισματικούς ανθρώπους.

Εκ του Δήμου




Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ