Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό 2 ΑπριλίουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, άτομα διαφορετικά και συνάμα ξεχωριστά.

Τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Σήμερα, ένα στα 50 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη διαταραχή πιο κοινή από το συνολικό ποσοστό περιστατικών παιδικού καρκίνου ή διαβήτη. Ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ενώ είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί σε αγόρια απ’ ότι κορίτσια.

Ο Δήμος Σπάρτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό θα προχωρήσει σε μια συμβολική φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχείου με χρώμα μπλε με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας για τις ανάγκες αυτών των ξεχωριστών ατόμων.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού &Κοινωνικής Πολιτικής κα Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου επισημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση ένταξης και ενσωμάτωσης στην κοινωνία των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού . Οφείλουμε να γίνουμε πιο φιλικοί απέναντι στην διαφορετικότητα και βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά αυτούς τους χαρισματικούς ανθρώπους.

Εκ του Δήμου
Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ