ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ : Ομιλία του Σπαρτιάτη Ιστορικού, κ. Ν. ΙσμυρνιόγλουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Χώρα ηρώων και θεώνφλόγα και φως ολόγυρά σου.»

Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, «Η Ελλάδα»


Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών τιμώντας τον Εθνεγερτικό Αγώνα των Ηρώων του 1821 κοινοποιεί μέρος του αδημοσίευτου ακόμη υλικού από το Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά, από την 1η έως τις 3ς Οκτωβρίου 2021.

Η ομιλία του φερέλπιδος Σπαρτιάτη Ιστορικού, κ. Νικόλαου Ισμυρνιόγλου, υιοθετεί μία οπτική που στρέφεται από τους πρωταγωνιστές και την κυρίαρχη ιστορία της Επανάστασης, στο πλήθος που συγκροτεί την επαναστατημένη ελληνική κοινωνία. Μέσα από τις αναφορές διαμαρτυρίας και τα αιτήματα που απηύθυναν συλλογικά προς την Υπέρτατη Διοίκηση κάτοικοι της επαναστατημένης επικράτειας, αναδείχθηκαν πτυχές της καθημερινότητας, της οπτικής και του λόγου του μεγάλου πλήθους των ανθρώπων που δεν αποτελούσε μέρος του διαμορφωμένου κατά την Επανάσταση πλέγματος διοίκησης και εξουσίας, αλλά παρήγαγε, φορολογούταν, πολεμούσε και συντηρούσε τα στρατεύματα. Υιοθετώντας μια «από τα κάτω» οπτική, ο κ. Ισμυρνιόγλου ανίχνευσε τις τομές (και τις συνέχειες) που επέφερε η Επανάσταση στην καθημερινότητα και τις κοινωνικές σχέσεις, όπως και στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας.


Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω οι Ήρωές μας!

Ζήτω το Έθνος!
Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε με το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ την υγειονομική εποπτεία του Συμποσίου είχε αναλάβει το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τελετή Έναρξης πατώντας εδώ: https://youtu.be/3Oe1SuPTw_Y και να απολαύσετε τη Μουσική Εκδήλωση πατώντας εδώ: https://youtu.be/4ZyBMv7KRtc.
Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ