ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ : Ομιλία του Σπαρτιάτη Ιστορικού, κ. Ν. Ισμυρνιόγλου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Χώρα ηρώων και θεών



φλόγα και φως ολόγυρά σου.»

Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, «Η Ελλάδα»


Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών τιμώντας τον Εθνεγερτικό Αγώνα των Ηρώων του 1821 κοινοποιεί μέρος του αδημοσίευτου ακόμη υλικού από το Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά, από την 1η έως τις 3ς Οκτωβρίου 2021.

Η ομιλία του φερέλπιδος Σπαρτιάτη Ιστορικού, κ. Νικόλαου Ισμυρνιόγλου, υιοθετεί μία οπτική που στρέφεται από τους πρωταγωνιστές και την κυρίαρχη ιστορία της Επανάστασης, στο πλήθος που συγκροτεί την επαναστατημένη ελληνική κοινωνία. Μέσα από τις αναφορές διαμαρτυρίας και τα αιτήματα που απηύθυναν συλλογικά προς την Υπέρτατη Διοίκηση κάτοικοι της επαναστατημένης επικράτειας, αναδείχθηκαν πτυχές της καθημερινότητας, της οπτικής και του λόγου του μεγάλου πλήθους των ανθρώπων που δεν αποτελούσε μέρος του διαμορφωμένου κατά την Επανάσταση πλέγματος διοίκησης και εξουσίας, αλλά παρήγαγε, φορολογούταν, πολεμούσε και συντηρούσε τα στρατεύματα. Υιοθετώντας μια «από τα κάτω» οπτική, ο κ. Ισμυρνιόγλου ανίχνευσε τις τομές (και τις συνέχειες) που επέφερε η Επανάσταση στην καθημερινότητα και τις κοινωνικές σχέσεις, όπως και στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας.


Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω οι Ήρωές μας!

Ζήτω το Έθνος!




Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε με το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ την υγειονομική εποπτεία του Συμποσίου είχε αναλάβει το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τελετή Έναρξης πατώντας εδώ: https://youtu.be/3Oe1SuPTw_Y και να απολαύσετε τη Μουσική Εκδήλωση πατώντας εδώ: https://youtu.be/4ZyBMv7KRtc.




Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ