ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: "η απάντηση ήταν αρνητική - θα ασκήσουμε άμεσα όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας"



Δίχως κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα έληξε και η σημερινή συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τους Αντιπεριφερειάρχες κκ. Ν. Τζινιέρη και Θ. Βερούτη και τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Αργειτάκο.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κκ. Καρλαύτη και Δεδεδήμου και την Νομική Σύμβουλο κα. Μαγγιώρου.

Αν και η υπουργική απόφαση του κ. Σκρέκα προφανώς είναι καθ’όλα σύννομη και ενώ είχαν ήδη εξετάσει εξονυχιστικά το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του ΣΔΙΤ και όλες τις σχετικές νομικές παραμέτρους και ρήτρες, η εναντίωση στην απόφαση αυτή από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου, ουσιαστικά την ακυρώνει.

Παρά τις έντονες ενστάσεις του Δημάρχου Σπάρτης που αφορούσαν όχι μόνο την εικόνα της πόλης και των χωριών, αλλά πρωτίστως και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, η Περιφέρεια απλά μας ενημέρωσε ότι θα προσπαθήσει να επιταχύνει τις διαδικασίες σύνταξης -που ήδη έχουν καθυστερήσει απελπιστικά- της Προγραμματικής Συμφωνίας και των Τεχνικών Εισηγήσεων, ώστε να φέρει σχετική Εισήγηση στην Οικονομική της Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Ουσιαστικά, δηλαδή, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι οι αρμόδιοι στην Περιφέρεια να αντιληφθούν τι απαιτούσε η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης και να ζητήσουν από τις νομικές και τεχνικές τους υπηρεσίες τις σχετικές εισηγήσεις, και έτσι είναι πλέον αμφίβολο αν θα δεχθεί η μονάδα της Παλαιοχούνης τα απορρίμματα της Σπάρτης πριν την ερχομένη Τετάρτη.

Ζητήσαμε από τον κ. Περιφερειάρχη και τους κκ. Αντιπεριφερειάρχες να συντάξουν και υπογράψουν σήμερα κιόλας «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Φυσικά, και σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θα ασκήσουμε άμεσα όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας

Ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα αλλά και τους Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Γραφάκο και Παπαγεωργίου για την άμεση ανταπόκρισή τους. Όταν η Σπάρτη τους χρειάστηκε απέδειξαν ότι ήταν εκεί.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ