Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην ΣπάρτηΤο έντονο πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Σπάρτη αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και του προέδρου του ΦοΔΣΑ

Συνάντηση για τα σκουπίδια στην σπάρτη με συμμετοχή και του δημάρχου και του προέδρου ΦοΔΣΑ Σταύρου Αργειτάκου, εξετάστηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λακωνική πρωτεύουσα .

Οπως επισημάνθηκε, η Λακωνία με βάση τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί μία από τις τρεις διαχειριστικές ενότητες, η οποία θα εξυπηρετείται από την μονάδα στην Σκάλα -η καθυστέρηση στις εργασίες για την οποία έχει δημιουργήσει το σημερινό πρόβλημα.

Αιτίες της καθυστέρησης αποτελούν, αρχικά το θέμα με τις οδούς πρόσβασης προς την χωροθετημένη για την μονάδα της Σκάλας έκταση, το οποίο -όπως τονίστηκε- προέκυψε από τον Δήμο Ευρώτα, ενώ περαιτέρω καθυστέρηση προκλήθηκε και από τον αποκλεισμό των οδών προς το εργοτάξιο, στο οποίο πάντως τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

“Αναζητούμε τρόπο να βοηθήσουμε την Σπάρτη, να δώσουμε μια προσωρινή λύση μέχρι την λειτουργία της μονάδας στη Σκάλα η οποία προορίζεται να καλύπτει το σύνολο των δήμων της Λακωνίας. Οσο καθυστερεί η Σκάλα δυστυχώς τόσο θα εντείνεται το πρόβλημα στους δήμους της Λακωνίας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι φαίνεται πως αρκετοί δήμοι προκύπτει να έχουν δυσκολίες με την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η διαχείριση στην Παλαιόχουνη των απορριμμάτων από την Αργολίδα, την Κορινθία και των δήμων της Αρκαδίας που υπάγονται στην διαχειριστική ενότητα που εξυπηρετείται από την εν λόγω μονάδα, ενώ ανέφερε ότι και στη Μεσσηνία -στην περιοχή της Καλλιρρόης- προχωρούν εντατικά οι εργασίες για την μονάδα που θα εγκατασταθεί εκεί, γνωστοποιώντας ότι σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα χωματουργικά έργα.


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE