Ν.ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΗ :Ξεκινούν οι βασικές υποδομές για το Νέο «Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός από το βήμα της Βουλής: Ξεκινούν οι βασικές υποδομές για το Νέο «Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»


Ψηφίζεται σήμερα 30 Μαρτίου 2022, η κύρωση επιμέρους σύμβασης δωρεάς – Έργο VIII μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία αφορά τη δημιουργία του Νέου Γενικού Νοσοκομείο Σπάρτης.

Με την επιμέρους σύμβαση καθορίζεται το οικόπεδο ως χώρος ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου και των συμπληρωματικών υποδομών εξυπηρέτησής του.

Ειδικότερα καθορίζονται:


Η χωροθέτηση κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το νέο Νοσοκομείο


Η χωροθέτηση υπαίθριου χώρου στάθμευσης


Η χωροθέτηση ελικοδρομίου για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών

Η πρώτη φάση του έργου, κατά την οποία ουσιαστικά θα είναι έτοιμο το Νοσοκομείο και θα λειτουργήσει, θα ολοκληρωθεί σε 42 μήνες.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να εξασφαλίσει την επάρκεια των υφισταμένων εργοταξιακών συνδέσεων για τις παροχές υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, όπως επίσης και να έχει ολοκληρώσει τις νέες προσωρινές εργοταξιακές προσβάσεις στην νοτιοανατολική και ανατολική πλευρά του οικοπέδου.

Ο κ. Κρητικός από το βήμα της Βουλής επεσήμανε τα εξής: «Από την προσωπική μου πείρα στο χώρο της Υγείας, τον οποίο υπηρετώ πολλά χρόνια στη Λακωνία, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το Νέο Νοσοκομείο θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ θα βοηθήσει τους εξαιρετικούς ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, να ασκήσουν την επιστήμη τους και την προσφορά τους στον ασθενή και στον άνθρωπο. Είναι ένα έργο το οποίο ενώνει και δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αισιοδοξίας, ενα έργο που ενισχύει την ελληνική περιφέρεια.»


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ