"θα φέρουμε προς ψήφιση το θέμα Επαναπατρισμού των Οστών του Ηλία Μαυρομιχάλη ως έχουμε ηθική υποχρέωση!"Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ»

ΘΕΜΑ: Περί αποκατάστασης της αλήθειαςΙΣΤΟΡΙΚΟ: Στις 20 Φεβρουαρίου του έτους 2022 ο μανιάτης δημοσιογράφος Πέτρος Καπερναράκος με έδρα το Βαχό Λακωνίας ζήτησε την βοήθεια εμού και του κυρίου Δημακόγιαννη, προκειμένου να εκδηλωθούν ενέργειες επαναπατρισμού των οστών των πεσόντων εις την μάχη των Στείρων Ευβοίας με επικεφαλής τον Μανιάτη Ήρωα Ηλία Μαυρομιχάλη. Τα εν λόγω οστά ευρίσκονται εις μικρό ναό στον τόπο όπου έπεσαν πολεμώντας, στην τοπική κοινότητα Στείρων Ευβοίας. Επειδή ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να ενεργήσει αυτόνομα, ζήτησε την σύμπραξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα μέσω εμού και του κ. Δημακόγιαννη.

Στη συνέχεια διακινήθηκε σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ συνεργάτου του δημοσιογράφου, του δημοσιογράφου, του κ. Δημακόγιαννη και εμένα προσωπικά. Κατόπιν αυτού συμφωνήθηκε από κοινού να φέρουμε σύσσωμη η αντιπολίτευση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ψηφιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τους αρμόδιους!

Σημειωτέον ότι ο δημοσιογράφος κύριος Καπερναράκος, μας ενημέρωσε εξ’ αρχής ότι η πολυετής έρευνα και δη στο χώρο της μάχης ανήκει στον κ. Ηλία Βουνισέα του Νικολάου καταγόμενου εξ Οιτύλου, ο οποίος προ πενταετίας και πλέον είχε απευθυνθεί στην πρόεδρο του συλλόγου Αρεοπολιτών κ. Πατρικοβασιλάκου Μαρία, καθώς και στον τότε Μητροπολίτη Μάνης παρουσία του κ. Δημακόγιαννη, ζητώντας την βοήθειά τους για τον επαναπατρισμό των οστών των πεσόντων εις τον τόπο καταγωγής τους. Μετά ταύτα ζήτησε την βοήθειά του κ. Καπερναράκου, να δημοσιοποιήσει την προσπάθεια αυτή, καθώς και οποιουδήποτε άλλου είχε τη διάθεση να βοηθήσει , καθ’ ότι είχε λάβει αρνητική απάντηση από τον δήμο στο παρελθόν!

Κατ’ αυτό τον τρόπο έφτασε σε εμάς (δημοτικούς συμβούλους) η υπόθεση Ηλία Μαυρομιχάλη, μαζί με την πρόταση για δημιουργία Πάρκου Ηρώων Μανιατών.

Διερωτώμαι λοιπόν εύλογα! Γιατί δεν είχε προταθεί τα προηγούμενα δύο έτη το συγκεκριμένο θέμα; Και αν έχει προταθεί από ποιόν και πότε;

Να σημειωθεί ότι η μεταξύ μας συνεννόηση ήταν να υπογραφεί σχετικό αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο από όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Το παρόν δελτίο τύπου εκδόθηκε από εμάς για την αποκατάσταση της αλήθειας, σε ένδειξη σεβασμού στα πρόσωπα αρχικά του κ. Βουνισέα και μετά του δημοσιογράφου κ. Καπερναράκου!

Τέτοιες ενέργειες μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους!

Υ.Σ. Βεβαίως είμαστε θετικοί στην δημιουργία Πάρκου Ηρώων Μανιατών. Κάτι που έχουμε δηλώσει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε ότι θα φέρουμε προ Ημερησίας Διατάξεως προς ψήφιση το θέμα Επαναπατρισμού των Οστών του Ηλία Μαυρομιχάλη ως έχουμε ηθική υποχρέωση!

Επιπρόσθετα καθίσταται αναγκαίο σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς των πεσόντων, να αναζητήσουμε μέσω εξέτασης DNA από ποιες οικογένειες κατάγονται οι πεσόντες καθ’ ότι δεν διεσώθησαν τα ονόματά τους.

Τζανέτος Φιλιππάκος

Επικεφαλής της

Ενωτικής Κίνησης Μάνης

Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ