Νεοκλής Κρητικός: Σημαντικό νομοσχέδιο για τους εργάτες γης, τους δασωθέντες αγρούς και την κτήση ασφαλιστικής ενημερότητας μη – μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτώνΔ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός: Σημαντικό νομοσχέδιο για τους εργάτες γης, τους δασωθέντες αγρούς και την κτήση ασφαλιστικής ενημερότητας μη – μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών

Νομοσχέδιο με πολλές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς κατατέθηκε με επισπεύδον το Υπουργείο Εσωτερικών. Στις πολλές παρεμβάσεις και αλλαγές που περιέχονται ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός σημείωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς ενημέρωση των συμπολιτών μας τρία άρθρα, τα 63, 80 και 81, τα οποία σχετίζονται με την ασφαλιστική ενημερότητα των μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ, το νομικό πλαίσιο για τους δασωθέντες αγρούς και τέλος το πλαίσιο πρόσκλησης εργατών γης τρίτων χωρών για αγροτικές εργασίες. Αναλυτικότερα:

Άρθρο 63: Δυνατότητα κτήσης ασφαλιστικής ικανότητας για μη μισθωτούς του e- ΕΦΚΑ, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες «δύνανται να λάβουν κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική ικανότητα από 1ης.3.2022 έως 28.2.2023, ανεξαρτήτως οφειλών τους, εφόσον έχουν καταβάλλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα που προβλέπεται στο άρθρο 41 του ν. 4387/2016, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.»

Άρθρο 80: Αντικατάσταση άρθρου 67 ν. 998/1979 για τους Δασωθέντες αγρούς στο οποίο σημειώνεται στην παρ. 1 «Το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, με αγροτική μορφή που δασώθηκαν μεταγενέστερα, ανεξάρτητα από τη μορφή που απέκτησαν αργότερα, επί των οποίων το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου. Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις ανακαλούνται ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά.»

Άρθρο 81: Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για προσωρινή απασχόληση στην αγροτική οικονομία – Τροποποίηση άρθρου δεκάτου έκτου ν. 4783/2021 (Α’ 38). Δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα πρόσληψης πολιτών τρίτων χωρών για αγροτικές εργασίες με απαλλαγή της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Το διάστημα παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών καθορίζεται στους 3 μήνες με τη δυνατότητα επέκτασης για άλλους 3 μήνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 81 του νέου νομοσχεδίου ο εργάτης θα μπορεί να βγει από την ελληνική επικράτεια και να ξαναεισέλθει, όπως επίσης να εργαστεί ο ίδιος εργάτης σε άλλον εργοδότη, αρκεί ο νέος εργοδότης να υποβάλλει αίτηση πέντε μέρες από την λήξη της τρίμηνης άδειας απασχόλησης.


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE