Νεοκλής Κρητικός: Σημαντικό νομοσχέδιο για τους εργάτες γης, τους δασωθέντες αγρούς και την κτήση ασφαλιστικής ενημερότητας μη – μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτώνΔ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός: Σημαντικό νομοσχέδιο για τους εργάτες γης, τους δασωθέντες αγρούς και την κτήση ασφαλιστικής ενημερότητας μη – μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών

Νομοσχέδιο με πολλές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς κατατέθηκε με επισπεύδον το Υπουργείο Εσωτερικών. Στις πολλές παρεμβάσεις και αλλαγές που περιέχονται ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός σημείωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς ενημέρωση των συμπολιτών μας τρία άρθρα, τα 63, 80 και 81, τα οποία σχετίζονται με την ασφαλιστική ενημερότητα των μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ, το νομικό πλαίσιο για τους δασωθέντες αγρούς και τέλος το πλαίσιο πρόσκλησης εργατών γης τρίτων χωρών για αγροτικές εργασίες. Αναλυτικότερα:

Άρθρο 63: Δυνατότητα κτήσης ασφαλιστικής ικανότητας για μη μισθωτούς του e- ΕΦΚΑ, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες «δύνανται να λάβουν κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική ικανότητα από 1ης.3.2022 έως 28.2.2023, ανεξαρτήτως οφειλών τους, εφόσον έχουν καταβάλλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα που προβλέπεται στο άρθρο 41 του ν. 4387/2016, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.»

Άρθρο 80: Αντικατάσταση άρθρου 67 ν. 998/1979 για τους Δασωθέντες αγρούς στο οποίο σημειώνεται στην παρ. 1 «Το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, με αγροτική μορφή που δασώθηκαν μεταγενέστερα, ανεξάρτητα από τη μορφή που απέκτησαν αργότερα, επί των οποίων το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου. Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις ανακαλούνται ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά.»

Άρθρο 81: Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για προσωρινή απασχόληση στην αγροτική οικονομία – Τροποποίηση άρθρου δεκάτου έκτου ν. 4783/2021 (Α’ 38). Δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα πρόσληψης πολιτών τρίτων χωρών για αγροτικές εργασίες με απαλλαγή της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Το διάστημα παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών καθορίζεται στους 3 μήνες με τη δυνατότητα επέκτασης για άλλους 3 μήνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 81 του νέου νομοσχεδίου ο εργάτης θα μπορεί να βγει από την ελληνική επικράτεια και να ξαναεισέλθει, όπως επίσης να εργαστεί ο ίδιος εργάτης σε άλλον εργοδότη, αρκεί ο νέος εργοδότης να υποβάλλει αίτηση πέντε μέρες από την λήξη της τρίμηνης άδειας απασχόλησης.


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ