ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης, ενημερώνουμε τους δημότες πως η Δημοτική Αρχή με συντονισμένες προσπάθειες ήδη προχώρησε στην επίλυση του προβλήματος, για το οποίο υπενθυμίζουμε πως δεν φέρει καμία ευθύνη.

Επειδή η καθαριότητα του Δήμου είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής, στη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκε ομόφωνα με την αριθμ. 107/23-03-2022 (ΑΔΑ ΨΥ88Ω1Ν-Χ7Π) απόφαση, το πρακτικό διενέργειας διαπραγμάτευσης και ανακήρυξης μειοδότη της υπηρεσίας «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΩΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022», ώστε άμεσα τα απορρίμματα του Δήμου να μεταφέρονται από σήμερα στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στην θέση «Παλαιοχούνη» του Δήμου Τρίπολης. Η μεταφορά στη συγκεκριμένη μονάδα κατέστει εφικτή κατόπιν της αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/118754/2410 (ΦΕΚ 1149/τ.Β΄/15-3-2022) απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζουμε στους δημότες μας ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν στις 30.11.2021, ομάδα περιοίκων της Κοινότητας Αφυσσού, ενώ γνώριζαν ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έτοιμος- νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος διαθέσιμος για να μεταφερθούν τα απορρίμματα του Δήμου, απέκλεισε τον ΧΑΔΑ Αφυσσού, και μάλιστα προέβη στην άσκηση μηνύσεων ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σπάρτης, εναντίον του κ. Δημάρχου, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, με αποτέλεσμα ο ΧΑΔΑ Αφυσσού να κλείσει με εισαγγελική εντολή.

Παρά τις από καιρό διαβεβαιώσεις των αρχών ότι θα λειτουργήσουν οι μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων στη Σκάλα Λακωνίας και Παλαιοχούνη Αρκαδίας - ούτε η μία ούτε η άλλη λειτουργούσαν. Παρόλα αυτά, πριν το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο Δήμος Σπάρτης, είχε αποσπάσει έγκαιρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την έγκριση κήρυξης του Δήμου Σπάρτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όμως, όλες οι σχετικές διαδικασίες ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολύ πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Σπάρτης να τις επιταχύνει.

Η μη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας στη Σκάλα (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της μονάδας στην Παλαιοχούνη (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στις υπογραφές και στην ανάρτηση στο ΦΕΚ διαφόρων αποφάσεων, οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά, ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συσσώρευση των απορριμμάτων στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας καθαριότητας.

Υποσχόμαστε ότι η προσπάθεια θα συνεχισθεί για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε!

Επαναλαμβάνουμε πως η καθαριότητα του Δήμου είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής!

Εκ του Δήμου

Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πήγε στη Δ.Ο.Υ ΣΠΑΡΤΗΣ και έφυγε με κάταγμα στο χέρι λόγω ράμπας

Φωτιά στη Μάνη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ μη καταλήξουν σε καυσόξυλα

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ