ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δεδεδήμου , Τρακάκη με Σ.Πέτσα παρουσία ΚρητικούΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου η κα Γεωργία Δεδεδήμου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, παρουσία του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού και συνοδευόμενη από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ κ. Ηλία Τρακάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομών στο Δήμο Σπάρτης.

Έγινε ανασκόπηση του φακέλου έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος Σπάρτης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εκ των οποίων έχουν ενταχθεί ήδη η «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης» με χρηματοδότηση 6.652.900,00 € στην Πρόσκληση ΑΤ06 και η πράξη: «Ο ζωγράφος του 1821, Παναγιώτης Ζωγράφος και το έργο του «ζωντανεύουν» στην Σπάρτη» με χρηματοδότηση 225.000,00 € στην Πρόσκληση ΑΤ14.

Ο κ. Υπουργός προανήγγειλε ότι εντός των προσεχών ημερών θα ενταχθεί και το έργο «Αναβάθμιση – Επέκταση και Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της Ε.Ε.Λ. Σπάρτης» προϋπολογισμού 6.204.000 € στην Πρόσκληση ΑΤΟ3 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η ένταξη και υλοποίηση του έργου αυτού αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες της ηγεσίας της ΔΕΥΑ Σπάρτης.

Επί τάπητος τέθηκε και η σχεδιαζόμενη ανέγερση νέου αθλητικού κέντρου στη Σπάρτη σε οικόπεδο του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Παρουσιάστηκε η τεκμηριωμένη πρόταση, με στοιχεία προμελέτης, μακέτες και προϋπολογισμό, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του κ. Υπουργού για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεωνμε προϋπολογισμό 3.800.000 €.

Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συνεργασίας για την δημιουργία του αθλητικού κέντρου πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε θετικός ως προς τα αιτήματα που κατατέθηκαν από το Δήμο Σπάρτης, ενώ δεσμεύθηκε να εντάξει σε χρηματοδοτικά εργαλεία το σύνολο των προτάσεων που έλαβε, όπως αυτά έχουν αναφερθεί παραπάνω.


Εκ του Δήμου Σπάρτης


Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο θάνατος του μια «βαριά» και σημαντική απώλεια για τον τόπο μας."

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ