ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022
Βροχερή η Νεάπολη σήμερα
Στις μεγάλες φουρτούνες του εφετινού χειμώνα έγινε καθίζηση στο δάπεδο του χώρου της παιδικής χαράς στην παραλία και στο χώρο γύρω από αυτήν (βλέπετε φωτογραφίες) η οποία αχρήστευσε αυτή την υποδομή διασκέδασης των παιδιών και των συνοδών τους και στα διπλανά café της πόλης . Είναι μια ακόμη καταστρεπτική συνέπεια για την κάθετη πτώση της οικονομίας της εστίασης στη πόλη αυτή την περίοδο της πανδημίας .
Ο χώρος που είναι διαμορφωμένη αυτή η παιδική χαρά είναι ακριβώς δεξιά από την παραλιακή γέφυρα από την οποία εισέρχονται οι άνθρωποι και τα τροχοφόρα στην παραλιακή πόλη της Νεάπολης , ακόμα και τα βαριά φορτηγά αυτοκίνητα που κατευθύνονται στον προβλήτα για να επιβιβαστούν στο Ferry boat πλοίο “Πορφυρούσα” για να ταξιδέψουν στα Κύθηρα .
Ο Δήμος Μονεμβασίας με την δική του τεχνική υπηρεσία έχει εκπονήσει εδώ και τρία χρόνια την μελέτη για κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας ασφαλείας στο ίδιο σημείο με την υπάρχουσα . Στη νέα αυτή μελέτη προβλέπεται η ανύψωση (με μπάζωμα) κατά 80 εκατοστά του μέτρου της κοίτης του χείμαρρου της ποταμιάς στην εκβολή του στην θάλασσα και έτσι καθώς η κοίτη του χείμαρρου θα είναι υψηλότερα της επιφάνειας της θάλασσας ο χείμαρρος θα αδειάζει γρήγορα τα νερά που έρχονται από τα βουνά των Βατίκων στην θάλασσα μετά από έντονες βροχοπτώσεις και θα λυθεί και αυτό το αιώνιο βάσανο στη πόλη . Αλλά και αν από πιθανό ισχυρό νότιο κυματισμό κάποια ποσότητα θαλασσινού νερού εισχωρήσει από τη θάλασσα στην εκβολή της ποταμιάς γρήγορα θα επιστρέφει στη θάλασσα αφού θα υπάρχει διαφορά στο ύψος και θα αυτο-στραγγίζεται ο χώρος που τώρα μυρίζει ….
Είναι η κατάλληλη ευκαιρία λοιπόν αφού η μελέτη της γέφυρας είναι έτοιμη , να συμπληρωθεί και με την μελέτη της παιδικής χαράς , και τα δύο έργα συνδεδεμένα (en- bloc σε ένα έργο) Κάτι είχα ακούσει τότε για συνολικό κόστος γέφυρας 350.000,00 ευρώ . Και τα δύο έργα μαζί θα κοστίσουν πολύ φθηνότερα φυσικά , και έχουμε και ντόπιους εργολάβους σήμερα με μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα έργα πλέον που θα δώσουν την χαμηλότερη δυνατή τιμή της αγοράς για την γρήγορη εκτέλεση του έργου .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου , γράφε Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , πρέπει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αυτού του έργου άμεσα και γιατί είναι άκρως αναγκαίο για την ασφάλεια της ζωής στην πόλη της Νεάπολης αλλά και γιατί είναι και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αφού σε λίγο τελειώνει η θητεία της δικής του περιφερειακής αρχής χωρίς να έχει ακουστεί σκεπαρνιά από δικό του έργο για τα Βάτικα .
Τα έργα που δημοπρατήθηκαν στο παρελθόν στην περιοχή των Βοιών δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παρούσα περιφερειακή αρχή του κυρίου Νίκα . Αυτή είναι η απόλυτη πραγματικότητα και αλήθεια . Η παρούσα περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου απλά προσπαθεί να υλοποιήσει χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα τίποτα (βλέπε τέλμα στο κλειστό Γυμναστήριο κλπ) κάποια έργα που βρήκε ώριμα ή που δημοπρατήθηκαν σε παρελθόντα χρόνο το (2019) και τίποτα πάρα πάνω , για έργα στα οποία η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχει καμία σχέση ούτε στο σχεδιασμό ούτε στη μελέτη , ούτε στη χρηματοδότηση .
Καλό θα ήταν οι σύμβουλοι και το επιτελείο του κυρίου Νίκα να σταθούν με καλή διάθεση στο άμεσο πρόβλημα των Βατίκων όπως κάνει συχνά πυκνά ο Περιφερειάρχης και για άλλες περιοχές …. Της Περιφέρειας Πελοποννήσου .
Άλλωστε δεν ζητάμε και καμιά υποθαλάσσια είσοδο στη πόλη , μια γεφυρούλα ασφαλείας για να μπαίνουμε στο σπίτι μας την δικαιούμαστε δεν νομίζεται ??? κύριε Περιφερειάρχη

Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ