ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΟΥ - ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ



ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ
Με τον συγκοινωνιολόγο Μιχάλη Παρασκευόπουλο , την ομάδα αρχιτεκτόνων στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης του δρόμου από την γέφυρα ως την κεντρική πύλη του Κάστρου , την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον Τάκη Χαραμή , τον οποίο ευχαριστούμε θερμά γιατί διέθεσε το σκάφος του ώστε να γίνουν φωτογραφικές λήψεις του δρόμου από την πλευρά της θάλασσας .
Για την υλοποίηση της μελέτης έγινε την προηγούμενη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή της ομάδας μελετητών , του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη , του Αντιδήμαρχου Σταύρου Χριστάκου , των Αντιπεριφερειαρχών Νίκωνα Τζινιέρη και Θοδωρή Βερούτη και ομάδας αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την διευθύντρια Ευαγγελία Πάντου .
Υπενθυμίζουμε ότι για την εκπόνηση της μελέτης έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας , της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΑΡΝΩΝΑΣ .
Η χρηματοδότηση της μελέτης με 100.000 € έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Η μελέτη πλησιάζει στην ολοκλήρωση της και προβλέπει μεταξύ άλλων :
Απομάκρυνση της ασφάλτου σε όλο το μήκος του δρόμου , από την γέφυρα ως την πύλη του Καστρου και κατασκευή ειδικού τάπητα με αδρανή στοιχεία πέτρας ως προσομοίωση του καλντεριμιού .
Κατασκευάζεται πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων ως 2.20 μέτρα κατά μήκος του δρόμου προς την πλευρά της θάλασσας , το οποίο θα βγαίνει ως πρόβολος , ώστε να μην στενεύει το πλάτος του δρόμου .
Θα κατασκευαστεί φωτισμός του δρόμου στα άκρα του πεζοδρομίου , ενώ το πεζοδρόμιο θα είναι υπερυψωμένο σε σχέση με το δρόμο κατά 15 εκατοστά ώστε να λειτουργεί και ως προστασία των οχημάτων από την πλευρά της θάλασσας .
Το πλάτος του δρόμου διατηρείται σταθερο 5.30 μέτρα .
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα περάσει για έγκριση από τα συμβούλια Δήμου και Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα αρμόδια όργανα της Εφορείας Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο .
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεση του να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και τον ευχαριστούμε θερμά .
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. Ε . ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ