ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΟΥ - ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ
Με τον συγκοινωνιολόγο Μιχάλη Παρασκευόπουλο , την ομάδα αρχιτεκτόνων στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης του δρόμου από την γέφυρα ως την κεντρική πύλη του Κάστρου , την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον Τάκη Χαραμή , τον οποίο ευχαριστούμε θερμά γιατί διέθεσε το σκάφος του ώστε να γίνουν φωτογραφικές λήψεις του δρόμου από την πλευρά της θάλασσας .
Για την υλοποίηση της μελέτης έγινε την προηγούμενη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή της ομάδας μελετητών , του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη , του Αντιδήμαρχου Σταύρου Χριστάκου , των Αντιπεριφερειαρχών Νίκωνα Τζινιέρη και Θοδωρή Βερούτη και ομάδας αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την διευθύντρια Ευαγγελία Πάντου .
Υπενθυμίζουμε ότι για την εκπόνηση της μελέτης έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας , της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΑΡΝΩΝΑΣ .
Η χρηματοδότηση της μελέτης με 100.000 € έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Η μελέτη πλησιάζει στην ολοκλήρωση της και προβλέπει μεταξύ άλλων :
Απομάκρυνση της ασφάλτου σε όλο το μήκος του δρόμου , από την γέφυρα ως την πύλη του Καστρου και κατασκευή ειδικού τάπητα με αδρανή στοιχεία πέτρας ως προσομοίωση του καλντεριμιού .
Κατασκευάζεται πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων ως 2.20 μέτρα κατά μήκος του δρόμου προς την πλευρά της θάλασσας , το οποίο θα βγαίνει ως πρόβολος , ώστε να μην στενεύει το πλάτος του δρόμου .
Θα κατασκευαστεί φωτισμός του δρόμου στα άκρα του πεζοδρομίου , ενώ το πεζοδρόμιο θα είναι υπερυψωμένο σε σχέση με το δρόμο κατά 15 εκατοστά ώστε να λειτουργεί και ως προστασία των οχημάτων από την πλευρά της θάλασσας .
Το πλάτος του δρόμου διατηρείται σταθερο 5.30 μέτρα .
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα περάσει για έγκριση από τα συμβούλια Δήμου και Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα αρμόδια όργανα της Εφορείας Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο .
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεση του να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και τον ευχαριστούμε θερμά .
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. Ε . ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

Γιατί "αγκυροβόλησαν" οι Τούρκοι στην Ελαφόνησο;

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ