ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετόΤο διήμερο της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου και Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να έχει συνεργασία με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και των υπηρεσιών της, σχετικά με τις σοβαρές -όπως καταγράφονται- ζημιές στις καλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος επισήμανε ότι οι συνέπειες του παγετού ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στην Αργολίδα, ενώ ανησυχητικές είναι και οι πρώτες αναφορές από Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία επίσης.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο μεταξύ, σε σχετική ενημέρωση προέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξή του, το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα σημείωσε ότι σε μεγαλύτερη ένταση διαπιστώθηκαν ζημιές από τον παγετό στην Αργολίδα, σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, όπως και στις ανάλογες καλλιέργειες στη Λακωνία και την Κορινθία, ενώ για τη Μεσσηνία ανέφερε ότι διαπιστώθηκαν ζημιές σε καλλιέργεια πρώιμης πατάτας καθώς και σε θερμοκήπια στην περιοχή της Τριφυλίας. Πρόσθεσε δε ότι ειδικά στην Κορινθία ζημιές παρατηρήθηκαν επίσης σε ελαιοκαλλιέργειες και κηπευτικά.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε εγρήγορση και υποστηρίζουν όπου απαιτείται τους παραγωγούς.


Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ