ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Καλούμε τον κ.Περιφερειάρχη επιτέλους να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Πελοποννησίων πολιτών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.1.2022

Με επισκέψεις και βεγγέρες στα Υπουργεία ξεκίνησε και το 2022 ο κ.Νίκας, συνεχίζοντας την αποτυχημένη πολιτική πρακτική που εφάρμοσε τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια. Ο κ.Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Υπουργό Υποδομών κ.Καραμανλή και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα νέα είναι ευχάριστα», αποδεικνύοντας ότι βιώνει μία εντελώς εικονική πραγματικότητα(!)

Ο κ.Νίκας στις συγκεκριμένες δηλώσεις του παρουσιάστηκε ως γραφείο τύπου του Υπουργείου Υποδομών και έκρινε σκόπιμο να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του έργου στη Διώρυγα της Κορίνθου με προϋπολογισμό 33.000.000€ (δεν ξέχασε μάλιστα να μας κάνει γνωστό και τον ανάδοχο του έργου). Ένα έργο φυσικά που ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε τρόπο η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα.
Το ίδιο ακριβώς έπραξε και για το έργο «Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη», το σιδηροδρομικό δίκτυο «Κόρινθος-Δερβένι», αλλά και το οδικό τμήμα «Κορυφάσιο – Ρωμανού», όπου επίσης δεν είναι έργα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ξαναθυμήθηκε το έργο «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία», που αυτή τη φορά …οραματίζεται τη χρηματοδότηση του από εθνικούς πόρους αλλά μας εξέπληξε και η νέα «φαντασίωση» του για τον οδικό άξονα «Γύθειο-Κατάκολο».

Αντί να απολογηθεί γιατί μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει εξασφαλισμένους πόρους για κανένα έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης προαναγγέλλει 55.000.000€ για υλοποίηση έργου από τη μελέτη της «Εγνατίας Α.Ε.», ξεχνώντας να πει ότι την συγκεκριμένη μελέτη την παρέλαβε επικαιροποιημένη από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με εξασφαλισμένους πόρους 70.000.000€ περίπου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας.

Το μοναδικό έργο απ’όλα όσα ανέφερε, για το οποίο έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια Πελοπονήσου και ο κ.Νίκας όφειλε να το υλοποιήσει και να το ολοκληρώσει είναι το ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ «Τζάνε-Καλαμάκι». Το συγκεκριμένο έργο που όπως ομολόγησε ο κ.Νίκας έχει σταματήσει να εκτελείται, το παρέλαβε σε φάση υλοποίησης και μάλιστα το Νοέμβριο του 2019 ανακοίνωνε ότι το έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το Καλοκαίρι του 2020. Το έργο μετά από δυόμιση χρόνια βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος απαιτούνται συμπληρωματικά άλλα 20.000.000€ για την ολοκλήρωση του.

Σε μια ακόμη μάλιστα επικοινωνία του με την «αγαπημένη» του Υπουργό Πολιτισμού κα.Μενδώνη, το μόνο που κατάφερε είναι… να ελπίζει(!) πως θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και του δεύτερου τμήματος του φυσικού αντικειμένου.

Χωρίς να κάνει καμία απολύτως αναφορά στις ευθύνες του, προσπαθεί να δείξει ως κύριους υπεύθυνους το Υπουργείο Πολιτισμού και τους αρχαιολόγους.

Γιατί κ.Νίκα δεν προτείνετε στην κα.Μενδώνη να ακυρώσει την απόφαση του

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και να επανέλθει το Υπουργείο στην προηγούμενη πρόταση που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και εξασφάλιζε την ολοκλήρωση του έργου χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, με δεδομένο ότι η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη είχε ήδη διαθέσει πόρους 7.000.000€ περίπου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τις ανάγκες των εργασιών που θεωρούσε απαραίτητες η Αρχαιολογική Υπηρεσία;

Καλούμε τον κ.Περιφερειάρχη επιτέλους να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Πελοποννησίων πολιτών και να σταματήσει τα «ταξιδάκια» του στα Υπουργεία, τα οποία έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα εντελώς αναποτελεσματικά.

«Όλο θα και θα και θα, πάψε βρε παραμυθά»!





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ