Κρητικός με Υφ. Τουρισμού: Καταδυτικός και Θρησκευτικός Τουρισμός στη Λακωνία



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός με την Υφυπουργό Τουρισμού:

Καταδυτικός και Θρησκευτικός Τουρισμός στη Λακωνία


Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, προχθές Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν ο καταδυτικός και ο θρησκευτικός τουρισμός στη Λακωνία, δύο τομείς οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ.Κρητικός επανέφερε το θέμα του καταδυτικών πάρκων Μονεμβασιάς και Νεάπολης, διαβεβαιώνοντας την Υφυπουργό ότι υπάρχουν ήδη μελέτες να κατατεθούν προς αξιολόγηση, όποτε είναι έτοιμο το διαδικαστικό πλαίσιο.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί εθνικό συμβούλιο καταδυτικού τουρισμού, το οποίο ενημερώνει και εισηγείται την εθνική στρατηγική καταδυτικού τουρισμού, όπως αυτή θεσπίστηκε για πρώτη φορά με το ν. 4688/2020 του Υπουργείου, ενώ προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες για την υλοποίησή της.

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί χώρο στον οποίο δικαιωματικά μπορούμε να αξιώνουμε την ανάδειξη της χώρας μας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Επίσης ο κ. Κρητικός έθεσε το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην Κρήτη και στην Κύπρο. Η Υφυπουργός δήλωσε ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία και με την Περιφέρεια και τις δύο Μητροπόλεις της Λακωνίας, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ανάδειξης και προβολής θρησκευτικών προορισμών στη λακωνική γη.

Η κα Ζαχαράκη, τέλος, ενημέρωσε τον κ. Κρητικό ότι εντός του 2022 θα τρέξει πρόγραμμα τρίμηνης εκπαίδευσης για ανέργους του κλάδου του Τουρισμού, και ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα ανέλθει στους 20.000.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ