"Με 50.000 κρούσματα, ανοίγουν τα σχολεία με μόνο ένα self test παραπάνω... Παραλογισμός!!!"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Με 50.000 κρούσματα, ανοίγουν τα σχολεία με μόνο ένα self test παραπάνω... Παραλογισμός!!!

Μετά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας (04/01/2022, 18.05) για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων την 10η Ιανουαρίου 2022 διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά πως η Υπουργός συνεχίζει να ζει και να πανηγυρίζει σε μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, που στήθηκε πάνω στον αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο κανόνα του να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μόνο όταν νοσεί το 50%+1 των μαθητών/τριών. Ένας κανόνας που κλείνει καθημερινά τα μάτια μπροστά στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, που έδειχναν ότι μονίμως όλο αυτό το διάστημα το 1 στα 3 ή το 1 στα 4 κρούσματα που καταγράφονταν ήταν μαθητής ή μαθήτρια και τα σχολεία εμφανίζονταν ως τα βασικά επωαστήρια του ιού. Η αποκάλυψη από τον κ. Παναγιωτόπουλο, μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ότι το δήθεν πρωτόκολλο για τα σχολεία, το γνωστό το 50%+1, δεν εισηγήθηκε ποτέ από την Επιτροπή ως επιδημιολογικό μέτρο, καθώς δεν έχει επιδημιολογική λογική, φανερώνει τη λογική της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας.


Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την κυβερνητική εμμονή – ξεπέρασε τα όρια της υπερβολής, εμφανιζόμενος ως πανεπιστήμων, παιδαγωγός, ψυχολόγος και γιατρός λέγοντας ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για λόγους παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς προκειμένου τα παιδιά να διατηρήσουν την κοινωνικότητά τους την οποία στερήθηκαν δυο χρόνια» και πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξουν «και για υγειονομικούς λόγους, διότι κατά την άποψή μας τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως το σχολείο, παρά σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφονται με φίλους τους».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Οι αποφάσεις της θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους. Επιμένουμε ότι τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαίρως είχε καταθέσει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και ταυτόχρονα να υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας και ετοιμότητα για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Οι προτάσεις που αναφέρονται παρακάτω αγνοήθηκαν συνειδητά και ας έλαβαν υπόψη ότι στα «ασφαλή» σχολεία της κυβέρνησης, τους τρεισήμισι μήνες που ήταν ανοιχτά, σημειώθηκαν 100.000 κρούσματα, περισσότερα από τα 80.000 που είχαν υπάρξει τους προηγούμενους 18 μήνες της πανδημίας.


Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.


Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.


Κατάργηση της ρύθμισης “50%+1” νοσούντων μαθητών/τριών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να «σπάσει» η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.


Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών/τριών που θα απαιτηθούν.


Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29 παιδιών. Μέτρα για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.


Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.


Άδεια ειδικού σκοπού στους και στις εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.


Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.


Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.


Εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής για την – απευκταία – πιθανότητα να μεταπέσει ξανά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Το λέμε καθαρά: Δεν ανεχόμαστε την παρουσίαση της απατηλής πραγματικότητας που παρουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας με τις ανακοινώσεις του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία πάνω από όλα!


Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ