ΣΚΡΕΚΑΣ - ΝΙΚΑΣ: Εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΣΔΙΤ απορριμμάτωνΔεν θα υπάρξει καμία κίνηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ούτε και από την Περιφέρεια βεβαίως, πριν την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Μανώλη Γραφάκο.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια σέβεται την διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν ζητεί υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Ανάλογα πράττει και το υπουργείο, το οποίο δεν πρόκειται να εκδόσει καμία σχετική απόφαση μέχρι να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο επί της ΣΔΙΤ απορριμμάτων”.

Στην χθεσινή συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης συζήτησε και το θέμα των ΧΑΔΑ -νόμιμων, παράνομων, αποκατεστημένων αλλά επαναχρησιμοποιούμενων- προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την οριστική τους αποκατάσταση εν τω συνόλω. Οπως έκανε γνωστό ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ενώ η υλοποίηση των όσων προβλέπονται στην εν λόγω μελέτη θα γίνει με χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση για το θέμα του φυσικού αερίου και την επέκτασή του στην Καλαμάτα και την Σπάρτη, για το οποίο -όπως τονίστηκε -“βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων στην ΔΕΔΑ”.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ