Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας



ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2ης ΦΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Π.Ε.ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με την παροχή δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου, οι οποίες διενεργούνται στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος.

Λόγω της πανδημίας κατεβλήθη ιδιαίτερη προσπάθεια για την ασφάλεια των εξετασθεισών γυναικών αλλά και του προσωπικού της κινητής μονάδας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και επιβεβλημένα, από τον ΕΟΔΥ, μέτρα.

Από την έναρξη του προγράμματος 21/09/2021 μέχρι και την λήξη του 25/11/2021, πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 1.357 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της μονάδας έγιναν 717 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και άνω, και πραγματοποιήθηκαν 640 λήψεις Τεστ Παπανικολάουσε γυναίκες 25 ετών και άνω.

Για τη διάγνωση των μαστογραφιών ακολουθείται η διαδικασία που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες (EUREF). Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά τους με προσωπική επιστολή που στάλθηκε ταχυδρομικώς. Όσες είχαν ύποπτα μαστογραφικά ευρήματα κλήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις γυναίκες που κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική διερεύνηση του προβλήματός τους, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», το οποίο αποτελεί, για το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, νοσοκομείο αναφοράς. Σε όλες τις γυναίκες που κλήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση, τους δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, για συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Follow-up), εντελώς δωρεάν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες που συμμετείχαν ενεργά στη διεξαγωγή όλης της δράσης.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ