Ο Νεοκλής Κρητικός υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Μάλτας κ. Joseph Cuschieri στη Βουλή
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Νεοκλής Κρητικός υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Μάλτας κ. Joseph Cuschieri στη Βουλή

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μάλτας στην Αθήνα κ. Joseph Cuschieri πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Μάλτας. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι κ.κ. Τρύφων Αλεξιάδης και Γεώργιος Ψυχογιός, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας, αντίστοιχα της ΚΟΦ.

Ο κ. Κρητικός, αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, εξήρε τη σημασία των ιστορικών και μακροχρόνιων δεσμών Ελλάδας-Μάλτας, από την αρχαιότητα ως σήμερα, και εξέφρασε την προσδοκία του για συνέχιση της ομαλής συνεργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευημερία των δύο λαών και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Πρότεινε δε την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για να συζητηθούν θέματα προσφυγικού, μετανάστευσης και φορολογικού ανταγωνισμού.

Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε την ευχαρίστηση και τη χαρά του για τη Συνάντηση με το Προεδρείο της ΚΟΦ, καθώς και τις ευχές του για την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση. Επίσης επεσήμανε ότι οι δύο χώρες, από την έναρξη των διμερών τους σχέσεων, όχι μόνο έχουν εντοπίσει τα κοινά τους ενδιαφέροντα, αλλά προέβησαν με επιτυχία σε διμερείς συμφωνίες, τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτικό τομέα, προχωρώντας, μάλιστα, σε ιδιαίτερα δυνατή συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας.

Ακόμη ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ζει στη Μάλτα δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον τομέα της εστίασης και διαπρέπει οικονομικά, όπως επίσης και ότι ο αριθμός των Ελλήνων που επιλέγουν τη Μάλτα για διαβίωση και εργασία αυξάνεται.

Η Συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση για επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Εμπορίου και τη διαπίστωση ότι Ελλάδα και Μάλτα μοιράζονται κοινή στοχοθεσία, αλλά και κοινούς προβληματισμούς. Αμφοτέροις εκφράσθηκε η επιθυμία για εκτενέστερη και περαιτέρω επικοινωνία πάνω στο προσφυγικό, τη μετανάστευση και τον φορολογικό ανταγωνισμό.

Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ