“Η κυβέρνηση της ΝΔ αναιρεί ξανά την κυβέρνηση της ΝΔ!”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτ. Αραχωβίτης στο σ/ν για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις: “Η κυβέρνηση της ΝΔ αναιρεί ξανά την κυβέρνηση της ΝΔ!”Ούτε η τροποποίηση του πολύ πρόσφατου νόμου (ν.4711/2020) της ίδιας Κυβέρνησης της ΝΔ, ούτε τα αναποτελεσματικά “μπαλώματα” με τα οποία προσπαθεί να τον βελτιώσει, πρόκειται να φέρουν τελικά το νόμο που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή η ελληνική κτηνοτροφία, προκειμένου να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει μπροστά της, ένα νόμο που θα επιφέρει μία πραγματικά ριζοσπαστική απλοποίηση των διαδικασιών, έτσι ώστε να μπορέσει να “φύγει” μπροστά.

Η Κυβέρνηση των Αρίστων ας έχει υπόψιν της, ότι οι διαρκείς αναιρέσεις και τα πισωγυρίσματα στις αποφάσεις της, μόνο αξιοπιστία και εμπιστοσύνη δεν καλλιεργούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας.


Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, όπου συζητείται αυτές τις μέρες το σχέδιο νόμου για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.“Το βαθύτερο ζήτημα, όχι μόνο στην κτηνοτροφία, αλλά και σ΄όλη την παραγωγή, είναι ότι πολύ σύντομα δεν θα έχουμε παραγωγή. Κοπάδια σφάζονται, μονάδες καταργούνται. Η αύξηση του γάλακτος, αυτή τη στιγμή, δεν φτάνει ούτε σε ένα μικρό ποσοστό ν' αναπληρώσει την αύξηση του κόστους παραγωγής, με τις ανατιμήσεις στις ζωοτροφές, την κίνηση και την ηλεκτρική ενέργεια” τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε: “Ο αγροτικός κόσμος είχε μάθει σε ένα πρόγραμμα, να πληρώνεται παραμονή της 28ης Οκτωβρίου και πριν τα Χριστούγεννα συγκεκριμένα χρήματα, για πολλά χρόνια. Από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν σε μία τάξη οι πληρωμές και δεν είχαμε πρόστιμα και καταλογισμούς γι’ αυτήν την περίοδο. Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε μόλις, ένα πρόστιμο ύψους σχεδόν 18 εκατ. που αφορούσε την διαχειριστική περίοδο 2007 -2013”.Οι περικοπές είναι πολύ μεγαλύτερες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους παραγωγούς, και δεν οφείλονται ούτε μόνο στην οριζόντια περικοπή του 4.5%, ούτε μόνο στην ΚΥΑ του γάλακτος, ούτε μόνο στους διασταυρωτικούς ελέγχους. Υπάρχουν μία σειρά από αστοχίες που συνέπεσαν όλες μαζί, με αποτέλεσμα αυτή την περικοπή των 63 εκατ. ευρώ.
Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr