ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: "...ως άλλος Λουδοβίκος, θεωρεί ότι είναι πάνω από θεσμούς και κανονισμούς."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά δύο χρόνια άσκησης της διοίκησης από την Περιφερειακή Αρχή και Προεδρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον κ. Σκαντζό, δεν έχει ακόμα βρεθεί σ ‘αυτό ένα modus viventi ώστε να μην παρατηρούνται θεσμικές εκτροπές και να εφαρμόζεται ο κανονισμός.

Η αιτία είναι ότι ο Πρόεδρος αδυνατεί να σταθεί στο ύψος που επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος και έχει ως προτεραιότητα το να είναι αρεστός στον Περιφερειάρχη, ο οποίος με τη σειρά του, ως άλλος Λουδοβίκος, θεωρεί ότι είναι πάνω από θεσμούς και κανονισμούς.

Η νοοτροπία της Περιφερειακής Αρχής ότι οι συνεδριάσεις του ΠΕΣΥΠ δεν είναι απαραίτητες αφού συνήθως δεν ωφελείται από αυτές επικοινωνιακά, έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να τελειώνει το 2021 και να έχουν γίνει μόνο 11 συνεδριάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ σε άλλες Περιφέρειες έχουν γίνει τουλάχιστον διπλάσιες.

Μάλιστα μετά το Πάσχα και παρ όλο που συνεδριάζαμε μέσω τηλεδιασκέψεων, υπήρξε διάστημα σχεδόν δύο μηνών που το Σώμα δε συνεδρίασε καθόλου. (Τότε ήταν που δημιουργήθηκε και το γνωστό θέμα με τη Fargeco).

Χτες κάλεσε ο Πρόεδρος τους αρχηγούς παρατάξεων για συνεννόηση σχετικά με την επόμενη συνεδρίαση, μετά το αδιέξοδο που προκλήθηκε έπειτα από την αντίδραση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στην καταστρατήγηση, όχι απλά του κανονισμού αλλά και της κοινής λογικής από την Περιφερειακή Αρχή, όταν αυτή πρόταξε τη 12η από την 11η συνεδρίαση επειδή η τελευταία περιείχε «ακανθώδη» θέματα για αυτή.

Ως ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος που δεν εκπροσωπούμαι από καμία Παράταξη, δεν προσκλήθηκα να καταθέσω την άποψη μου όπως θα έπρεπε και βέβαια αυτό ουδόλως με εκπλήσσει γνωρίζοντας την έλλειψη ευαισθησίας του κ. Σκαντζού σε θέματα δεοντολογίας, όμως πραγματικά τα όρια ξεπεράστηκαν όταν σε αυτή τη συζήτηση προτάθηκε να παίρνουν το λόγο μέχρι δύο σύμβουλοι από κάθε Παράταξη σε κάθε θέμα, ενώ σε μερικά μόνο οι Αρχηγοί Παρατάξεων.

Προσωπικά θα μιλήσω σε όποιο θέμα θελήσω κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που μου παρέχονται από τον Κανονισμό ως ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος και δε θα δεχτώ τον περιορισμό τους από κανένα Κονκλάβιο.

Αν εμποδιστώ, θα εξαντλήσω κάθε έννομο μέσο ώστε να διασφαλίσω αυτά τα δικαιώματα.

ΥΓ: Με αγωνία αναμένω να δω στην Πρόσκληση για την επόμενη Συνεδρίαση, αν περιλαμβάνεται το θέμα που αφορά την Παράσταση Λιγνάδη.

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr