Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου η έκδοση “Αφιέρωμα σε ηρωικές μορφές του ’21”, της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών ΛακωνίαςΟλοκληρώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η έκδοση του συλλογικού έργου “Αφιέρωμα σε ηρωικές μορφές του ’21” της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας (ΕΠΔΛ) “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”.

Στην επετειακή αυτή έκδοση (368 σελίδων) τριάντα επτά πνευματικοί άνθρωποι από τη Λακωνία, φωτίζουν με τα έργα τους γνωστές και άγνωστες πτυχές των δοξασμένων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα αντίτυπα της έκδοσης, τα οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα προωθηθούν σε βιβλιοθήκες, σχολεία, δήμους, οργανισμούς, φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης και αλλού, με στόχο να ωφεληθεί το ερευνητικό αλλά και το ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σημειώνει, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του:

“Διακόσια χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Γένους, τριάντα επτά πνευματικοί άνθρωποι, Λάκωνες και Λάκαινες, δεν λησμόνησαν τις δοξασμένες εκείνες ημέρες του Αγώνα, ούτε και τον ηρωισμό που επέδειξαν οι σκλαβωμένοι πρόγονοί τους, για να ελευθερωθούν. Αφιέρωσαν χρόνο, γνώση και περίσσιο ζήλο για να δημιουργήσουν ένα σπουδαίο πνευματικό έργο με τίτλο «Αφιέρωμα σε ηρωικές μορφές του ‘21».

Το μοναδικό αυτό πόνημα αποτελεί πλούσια συλλογή λογοτεχνικών και εικαστικών έργων του πεζού λόγου (στοχασμοί, ιστορικές αφηγήσεις, έρευνες, μαρτυρίες, διηγήματα, θεατρικά έργα), του έμμετρου λόγου (ποιήματα, τραγούδια, μοιρολόγια) και καλλιτεχνικές (ζωγραφικές) δημιουργίες. Ολα είναι εμπνευσμένα από τη δράση των αγωνιστών, τα πολεμικά συμβάντα, τους μαρτυρικούς τόπους, τα πατριωτικά συναισθήματα των ανθρώπων της εποχής και από την φτωχή και σκληρή ζωή τους.

Ο αναγνώστης του συλλεκτικού έργου θα εντρυφήσει σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, κυρίως όμως στην τοπική ιστορία των χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Αξίζει ιδιαίτερος έπαινος στα μέλη της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», που συμμετέχουν σε αυτό το ζηλευτό και αιώνιο έργο”.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Επιστρέφει η εμποροπανήγυρης Μυστρά, μετά από δύο χρόνια

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΕΟΔ Λακωνίας: "εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας"

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ