Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στην περιοχή του Βαλτακίου για την επανεξέταση της αρχαιολογικής ζώνηςΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στην περιοχή του Βαλτακίου για την επανεξέταση της αρχαιολογικής ζώνης

Από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες αυτοψιών στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτακίου με στόχο την επανεξέταση των στοιχείων για την αλλαγή του χαρακτήρα της αρχαιολογικής ζώνης. Είναι μια εξέλιξη η οποία έρχεται ως συνέχεια πολλών συναντήσεων και συνεννοήσεων του βουλευτού Λακωνίας κ.Νεοκλή Κρητικού με ιδιοκτήτες της περιοχής, με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και με την Έφορο Αρχαιοτήτων κα Ευαγγελία Πάντου.

Ο κ.Κρητικός δήλωσε για τη εξέλιξη: «Με την εκκίνηση των διαδικασιών αυτοψίας στην περιοχή του Βαλτακίου μεταφέρεται ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτακίου, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι βλέπουν ότι είμαστε δίπλα τους και η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι άριστη.»

Οι ενέργειες του κ.Κρητικού μέχρι σήμερα για την υπόθεση του Βαλτακίου:


Στις 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της περιοχής του Βαλτακίου, όπου εξετέθησαν όλα τα πρώτα στοιχεία. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ.Δήμος Βέρδος.


Στις 14 Μαΐου ο κ.Κρητικός κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων με Α.Π.:2743/20.5.2021, επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά το Ιστορικό του χαρακτηρισμού της περιοχής του Βαλτακίου ως αδόμητης, έγγραφα της τότε δημοτικής αρχής, τεκμηριωμένες απαντήσεις στις αιτιάσεις χαρακτηρισμού και συνολικά 150 περίπου υπογραφές ιδιοκτητών της περιοχής.


Στις 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Ευαγγελία Πάντου, όπου της εξέθεσε το ζήτημα και ζήτησε να ξεκινήσει συνεργασία και εξέταση των δυνατοτήτων επαναχαρακτηρισμού.


Την 1η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη, όπου ο κ.Κρητικός της εξέθεσε τη σημασία του προβλήματος και την ανάγκη επανεξέτασης του χαρακτήρα της αρχαιολογικής ζώνης.


Στις 28 Ιουνίου υπήρξε απαντητική επιστολή από την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη με Α.Π.: 231522/28.6.2021, όπου περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να εκκινηθεί η διαδικασία επανεξέτασης της αρχαιολογικής ζώνης του Βαλτακίου.


Τέλη Ιουλίου έγινε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Πρόεδρο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κ.Γιώργο Διδασκάλου με αντικείμενο την κάθοδό του με σκοπό την αυτοψία της περιοχής. Η πρότασή του ήταν να εκκινήσει η διαδικασία των αυτοψιών από την αρμόδια υπηρεσία, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και την προϊσταμένη μας κα Ευαγγελία Πάντου.


Στις 21 Σεπτεμβρίου ο κ.Κρητικός ενεχείρισε τεύχος στην Έφορο Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με όλες τις μέχρι τότε ενέργειες σχετικά με την ανάγκη επανεξέτασης του χαρακτήρα της αρχαιολογικής ζώνης. Όπως είχε σημειώσει αυτό μπορεί να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.Ο κ.Κρητικός μετά την τελευταία συνάντηση δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι με καλή συνεργασία μεταξύ της ΕΦΑ Λακωνίας, των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ευρώτα, μπορούμε να προωθήσουμε το ζήτημα του Βαλτακίου και να επανεξεταστεί ο χαρακτήρας της αρχαιολογικής ζώνης. Είναι ένα ζήτημα που ακουμπάει 150 οικογένειες συμπολιτών μας.»Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ