Ο Νεοκλής Κρητικός Γενικός Εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου ΥγείαςΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός ως Γενικός Εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας:

Διαχείριση της πανδημίας και νέες κοινωνικές πολιτικές


Σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2021, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, ανακοίνωσε ως βασικός εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας τις παρακάτω παρεμβάσεις της Κυβέρνησης:


Την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022


Τις ρυθμίσεις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ


Την αύξηση του ορίου για τις γονικές παροχές στις 800.000 ευρώ


Την ενίσχυση των νοικοκυριών για την απορρόφηση της αύξησης του ρεύματος


Τη θεσμοθέτηση εθνικής αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

και μια σειρά από άλλες ευεργετικές ρυθμίσεις σχετικές με την κινητροδότηση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί τεχνητή ανοσία.

Ο κ.Κρητικός ανέφερε τα βασικά πολιτικά μηνύματα από αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία είναι:

🟣Πρώτον: Η ανανέωση όλων των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, όλων των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου Υγείας, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων δείχνει ότι η Κυβέρνηση δε θέλει να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο από πιθανό εκτροχιασμό στο πλήθος των κρουσμάτων και προς τούτο συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το σύστημα Υγείας.

🟣Δεύτερον: Οι παρατάσεις των συμβάσεων βοηθά στην καλή διαχείριση της πανδημίας, καθώς η οικονομία και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο περιορισμό της κινητικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας. Επίσης η σωστή διαχείριση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και τις απειλές που εκτοξεύονται διαρκώς από τη γείτονα χώρα Τουρκία.

🟣Τρίτον: Οι παρατάσεις των συμβάσεων, που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας, συμπλέουν με το Σύνταγμα και ο τρόπος νομοθέτησής τους μέσω ενός νέου σχεδίου νόμου είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.

🟣Τέταρτον: Ο εμβολιασμός των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των παράτυπων μεταναστών είναι ένα στοίχημα της Κυβέρνησης, έτσι ώστε εστίες υπερμετάδοσης να εντοπιστούν και να προβλεφθούν ανάντι, προτού η εξάπλωση του ιού ακυρώσει οποιαδήποτε προληπτική πρακτική.

🟣Πέμπτον: Στα πλαίσια της συνεργασίας και του διακομματικού διαλόγου είναι δυνατός ο εντοπισμός κοινών πολιτικών και σημείων σύγκλισης, μιας και στο τέλος αυτούς που υπηρετούμε είναι οι πολίτες και η εξέλιξη της κοινωνικής ζωής.

Τέλος ο βουλευτής Λακωνίας ανέφερε: «Συνολικά είναι ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να προλάβει κρίσεις, να δώσει τη δυνατότητα σε ευάλωτες κοινωνικές να προστατευθούν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, να ενισχύσει την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την πανδημία.

Θεωρώ ότι μέσα από τις αντιθέσεις και τις συγκλίσεις μας μπορούμε και να βελτιώνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και να γινόμαστε αρωγοί της κοινής προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων να κερδίσουμε τελικώς τον αόρατο εχθρό.»


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ