Δαβάκης σε Παπαγιαννίδη για την επιτάχυνση των δύο αρδευτικών έργων της ΛακωνίαςΣυνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε χθες ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η επιτάχυνση δύο σημαντικών έργων για τη Λακωνία: του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και του φράγματος της Κελεφίνας. Τον Λάκωνα βουλευτή συνόδευε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων και υπεύθυνος εγγείων βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Λακωνίας, Γιώργος Μπουραζάνης.

Οι κύριοι Δαβάκης και Μπουραζάνης ανέλυσαν στον κ. Παπαγιαννίδη τα εμπόδια που έχουν ανακύψει στις διαδικασίες υλοποίησης των δύο αυτών σημαντικών έργων για την αγροτική παραγωγή της Λακωνίας και πρότειναν λύσεις για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Παπαγιαννίδης επικοινώνησε άμεσα με τους Προϊσταμένους της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ζήτησε ενημέρωση για το σημείο που βρίσκονται τα έργα. Στη συνέχεια, έδωσε σχετικές κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα:


Για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου, ζήτησε να ικανοποιηθούν κατά νόμον, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οι τρεις παρατηρήσεις του Δασαρχείου Γυθείου στη μελέτη του έργου.


Όσον αφορά στο φράγμα της Κελεφίνας, έδωσε εντολή να προχωρήσει άμεσα το εκτιμητικό έργο το οποίο έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, καθώς και να επικαιροποιηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα τιμολόγια της μελέτης, με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει στις τεχνικές προδιαγραφές του σκυροδέματος, αλλά και στα τιμολόγια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο κ. Δαβάκης, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί επί τόπου τα έργα, πρόσκληση την οποία απεδέχθη για τον επόμενο μήνα.

Στο τέλος, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Είμαι αισιόδοξος ότι με τη συνάντηση αυτή δώσαμε μία καλύτερη ώθηση στα δύο χρονίζοντα αρδευτικά έργα του τόπου μας. Το καλό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…


Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr