ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣΔελτίο Τύπου
__________________________________________________
15.09.2021
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.
Παραδόθηκε στους μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, η νέα πτέρυγα στο χώρο Λυκείου Νεάπολης για τη φιλοξενία του Γυμνασίου Νεάπολης.
​Μετά από μεθοδευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που είχαν ως στόχο τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΣΠΑ 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μονεμβασίας, κατασκευάσθηκε και ολοκληρώθηκε μια ακόμη νέα σχολική μονάδα στην Κοινότητα Νεάπολης προϋπολογισμού 1.009.666,88 € (πλέον ΦΠΑ 24%), η οποία θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου στη Δ.Ε. Βοιών.
​Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, τη διοικητική παραλαβή και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού, παραδόθηκε προς χρήση στους μαθητές της Δ.Ε. Βοιών και στο εκπαιδευτικό προσωπικό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
​Το τελευταίο 15ήμερο με τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, της Διευθύντριας και των καθηγητών του Γυμνασίου, έγινε δυνατή η μεταφορά του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του και κατέστη δυνατή η λειτουργία του Γυμνασίου στο νέο κτίριο.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσους μόχθησαν για την επίτευξη του επιτυχόντος αποτελέσματος.
​Το νέο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί πλέον το Γυμνάσιο Νεάπολης συνολικής δόμησης 1.274,20 μ2, σύμφωνα με τα προδιαγραφόμενα στο σχετικό κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αποτελείται από: Υπόγειο - πρώτο ισόγειο συνολικής δόμησης 492,29 μ2 στο οποίο βρίσκονται το λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσες διδασκαλίας WC, WC για Αμεα και αποθηκευτικούς χώρους, το δεύτερο ισόγειο συνολικής δόμησης 528,77 μ2 με WC αγοριών, κοριτσιών, Αμεα και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και παρασκευαστήριο και τον 1ο όροφο συνολικής δόμησης 253,14 μ2 στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία καθηγητών, διευθυντών, υποδιευθυντών, γραμματείας, αναρρωτήριο, WC προσωπικού, Αμεα και χώρους αναμονής.
​Ταυτόχρονα ανακαινίστηκε ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι - ημιυπαίθριοι χώροι.
​Για το Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός δημόσιου σχολείου, ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

Σχόλια

Πελοπόννησος EXPO

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ