Η χώρα των ονείρων μου: Συνέντευξη με την Ευθυμία Περδικογιάννη Phi magazine από την Ειρήνη Κάττου



Το να είμαι κολλημένος στην Αγγλία για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού μου του 2021 με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο λαχταρώ ένα σωστό καλοκαίρι. Για μερικούς, οι αμμώδεις παραλίες και ο ηλιόλουστος καιρός μπορεί να είναι μια περιορισμένη απόδραση, αλλά για μένα - μέχρι αυτή την πανδημία - συνέβη ήταν η ετήσια προσδοκία μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι μου λείπουν οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν τα καλοκαίρια μου εκεί. Εργατικοί, ευχάριστοι, διασκεδαστικοί άνθρωποι που έχουν σκαλίσει τα δικά τους στίγματα στην καρδιά μου. Αρχικά, ήθελα να γράψω για τον τόπο που με διαμόρφωσε και πόσο κρίσιμα ήταν για μένα τα καλοκαίρια του - αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εκεί μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά για να σας συστήσουν στον τόπο των ονειροπολήσεών μου - τη Μονεμβασιά. 
Η επιλογή ενός ατόμου για συνέντευξη δεν ήταν δύσκολη, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Έφη το καλοκαίρι του 2016 καθώς έγινα νονά της κόρης της. Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι μοιραζόμαστε πολλά ενδιαφέροντα και πάθη, όπως η μόδα, ο πολιτισμός, ο σχεδιασμός και η τεράστια επιρροή του ελληνικού καλοκαιριού σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. 
Η Ευθυμία Περδικογιάννη ή Έφη, όπως την αποκαλούν οι κοντινοί της, γεννήθηκε στη Μονεμβασιά της Ελλάδας. Ένας παράδεισος γεμάτος χρώματα και υπέροχες αναμνήσεις. Σε αυτή τη συνέντευξη, αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να ρίξω μια ματιά στον κόσμο ενός ονειρεμένου καλοκαιριού είναι να μοιραστώ τις ιδέες για τον κόσμο της υψηλής μόδας, των παρθένων νερών και των μαγευτικών βουνών. Η γενέτειρά της αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τη δουλειά της ως στυλίστρια, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από εντυπωσιακές πελατείες Ελλήνων και διεθνών διασημοτήτων. Προσφέροντας την εμπειρία της απόλυτης ελληνικής φιλοξενίας σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη φύση και να κάνουν αναμνήσεις, λειτουργεί το So Chic Luxury Boutique και το So Chic Resort που συνδυάζουν τη βύθιση στην υψηλή μόδα με τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. 





Έχετε ένα πλούσιο και εντυπωσιακό βιογραφικό. Είχες πολλές επιλογές και εξερεύνησες προηγουμένως άλλες κατευθύνσεις σταδιοδρομίας, αλλά τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στον κόσμο της μόδας; 
Παρακολουθώντας από μικρή ηλικία οι γονείς μου να ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση, εμπνεύστηκα να ακολουθήσω τα βήματά τους. Μέσα από τις επιχειρήσεις τους κατάφεραν να υποστηρίξουν και άλλους επιχειρηματίες, επομένως η επιχείρηση έγινε για μένα συνώνυμη της δημιουργίας, της αυτάρκειας και της επιστροφής στη χώρα. Δουλεύοντας για αρκετά χρόνια ως στέλεχος της τράπεζας, το 2010 αποφάσισα να προσπαθήσω και να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση έχοντας πάντα στο πλευρό μου τους καλύτερους συμβούλους μου, τους γονείς μου. Η δημιουργία του So Chic Luxury Boutique, του ηλεκτρονικού καταστήματος sochicluxuryboutique.com, ήταν εκείνη την εποχή ένα καινοτόμο e-shop πολλών εμπορικών σημάτων για την ελληνική σκηνή. Ταρακούνησε τα νερά και τρέλανε κυριολεκτικά χιλιάδες χρήστες του. Στη συνέχεια άρχισα να επεκτείνομαι, με το concept store So Chic Luxury Boutique, μέσω του οποίου προβάλλει κρυμμένους θησαυρούς Ελλήνων σχεδιαστών. Αυτό που με κέρδισε στο χώρο της μόδας δεν ήταν μόνο η γοητεία της δημιουργικής φύσης του, αλλά και το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε κάθε φάση των σχεδίων σας να υλοποιείται, από την εξέλιξη μιας ιδέας, έως τη σύλληψή της, μέχρι να πραγματοποιηθεί. 

Μεγαλώσατε σε έναν παραδεισένιο τόπο - τη Λακωνία, κοντά στη Μονεμβασιά - πιστεύετε ότι ο τόπος επηρέασε εσάς και τις εμπειρίες σας; Πώς μεταφράζονται στη δουλειά σας ως στυλίστας; 
Η ιδέα του So Chic Resort γεννήθηκε στη Μονεμβασιά και καθιερώθηκε εκεί σε ένα από τα πιο πολυτελή θέρετρα της Ευρώπης, στο ξενοδοχείο Kinsterna. Είναι πάντα υπέροχο όταν οι εραστές της Μονεμβασιάς με εμπιστεύονται με κλειστά μάτια κάθε χρόνο που επισκέπτονται. Η έμπνευση και η αισθητική μου προέρχονται από τη φύση, το περιβάλλον και την περιέργειά μας. Έχω πάρει πολλά μαθήματα μόδας από τη μητέρα μου - νομίζω ότι η μόδα της ήρθε φυσικά - μου έκανε πάντα εντύπωση οι επιλογές της. 
Προσπαθώ να ταξιδεύω όσο μπορώ και να παρατηρώ την αισθητική των ανθρώπων που θαυμάζω. Η αφαίρεση, η αυθεντικότητα και η απλότητα σε κάθε δημιουργία είναι μια μεγάλη έμπνευση. 

Πώς βιώνεις τη μόδα; Πώς ελπίζετε ότι θα το βιώσουν οι πελάτες σας; 
Η σύγχρονη γυναίκα είναι πιο απασχολημένη από ποτέ. Δεδομένου ότι έχει πολλούς ρόλους τώρα, η απάντηση στην αναζήτησή της είναι περίπλοκη. Ελπίζω λοιπόν ότι θα αναζητούσε κάτι προσιτό, αλλά ταυτόχρονα διαχρονικό, όσον αφορά τη μόδα, την ποιότητα και την άνεση. Η μόδα σήμερα αναζητά πολυδιάστατες λύσεις χωρίς να κάνει εκπτώσεις με στυλ. Η δική μου άποψη για το τι πρέπει να επενδύσει η σημερινή γυναίκα, είναι σε κάτι διαχρονικό, σε μια πρόταση "value for money" και ίσως σε κάτι διασκεδαστικό, γιατί ελπίζω ότι κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει ξεχωριστή στο τέλος της ημέρας. 




Πιστεύετε ότι η μόδα και ο τόπος αλληλοσυνδέονται και επηρεάζονται; Πώς το εκφράζετε αυτό στη δουλειά σας ως στυλίστρια; 
Η Ελλάδα από μόνη της είναι έννοια. Η Μονεμβασιά είναι ένας προορισμός, μια ιστορία, ένα χρώμα, ένα άρωμα, ένα συναίσθημα και μια εμπειρία, όλα μαζί. Η έμπνευσή μου για το So Chic Resort ήταν και είναι να πω αυτή την ιστορία. Η ιστορία του ελληνικού ανέμελου καλοκαιριού, αλλά ταυτόχρονα η εμφάνιση και η αφήγηση ενός διαχρονικού τόπου.

ΠΗΓΗ: https://phimag.org/blog/6ojstx9rtkxkbl7k257sbqkkn3


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ