Η αναβίωση του ιστορικού Hotel Lakonis

 

 

Με νέο όνομα και πλήρη σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναμένεται να λειτουργήσει το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Lakonis στο Γύθειο.

Υπήρξε το αγαπημένο μέρος διακοπών για πολλούς ξένους celebrities (ηθοποιούς και τραγουδιστές) ενώ υπήρξε και το σκηνικό όπου γυρίστηκε ολόκληρη ξένη παραγωγή.

Το ξενοδοχείο αγοράστηκε στο τέλος του 2018 από την Αικατερίνη Βαλιώτη, κόρη του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Ευστάθιου Βαλιώτη, και έκτοτε καταστρώνονται τα πλάνα για την επαναλειτουργία του, πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και με νέο όνομα το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό.

Το θρυλικό ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην Ανατολική Μάνη, στο δρόμο που συνδέει το Γύθειο με τη Σκάλα Λακωνίας.

Στην έκταση 30 στρεμμάτων, είχε κατασκευαστεί το ξενοδοχείο με 100 υψηλής αισθητικής δωμάτια, bungalows με ονόματα θεών του Ολύμπου, πισίνα, ιδιωτική παραλία 300 μέτρων με Γαλάζια Σημαία μάλιστα.

Τα πλάνα των νέων ιδιοκτητών μιλούν για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία όμως θα σέβεται απόλυτα την τοπική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με όσα είχε η ιδιοκτήτρια, Αικατερίνη Βαλιώτη, στο menshouse.gr, τα έργα υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 16 έως 20 μήνες από την έναρξή τους.

Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες και η προετοιμασία για τα έργα (σύνδεση με ύδρευση και αποχέτευση, εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης στο ξενοδοχείο από την επαρχιακή οδό Σκάλας – Γυθείου κλπ).

Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί και οικοδομική άδεια που αφορά εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ