Στ. Αραχωβίτης: Συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς και δασκάλους για την μεγάλη μάχη που έδωσαν με «κόντρα τον καιρό»!

 

Στ. Αραχωβίτης: Συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς και δασκάλους για την μεγάλη μάχη που έδωσαν με «κόντρα τον καιρό»!


Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν φέτος οι μαθητές, επιτυχόντες και μη, οι γονείς και οι καθηγητές για την προσπάθειά τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μέσα σε μια χρονιά στην κορύφωση της πανδημίας, χωρίς καμία φυσική παρακολούθηση μαθημάτων και με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και του Ειδικού μαθήματος λίγο πριν τις εξετάσεις, χρειάζονταν ατσάλινα νεύρα και ξεχωριστές αντοχές για να ανταποκριθεί κανείς. Ο καιρός ήταν κόντρα σε όλα!

Παρόλα αυτά, πολλοί τα κατάφεραν να εισαχθούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι γονείς τους δεν θα χρειαστεί να τρέχουν στην Αμερική για να τούς εγκαταστήσουν. Υπάρχουν όμως και πολλά άξια παιδιά που δεν εισάγονται, μολονότι έμειναν κενές χιλιάδες θέσεις στα ΑΕΙ!

Αυτό το παράδοξο, να υπάρχουν κενές θέσεις και υποψήφιοι φοιτητές εκτός, ενώ παιδιά που δεν έδωσαν καθόλου εξετάσεις εγκαθίστανται σε κολέγια, αδυνατεί να το κατανοήσει ο κοινός νους με όρους λογικής. Γίνεται όμως εύκολα κατανοητό με όρους καταγωγής και οικονομίας!

Η Σπάρτη έχει μια τοπική πρωτιά: Την υψηλότερη βάση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει το Τμήμα Φυσιοθεραπείας ενώ, ταυτόχρονα, όλες οι θέσεις φοιτητών καλύπτονται, όπως και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων που πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε ΑΕΙ, αποδεικνύοντας το υψηλό ενδιαφέρον των υποψηφίων. Αντίθετα, στο ΤΟΔΑ και τη Νοσηλευτική, που πρόσφατα άλλαξε έδρα, έχουμε κενές σχεδόν μία στις δυο θέσεις εισακτέων, γεγονότα που πρέπει να μας προβληματίσουν.

Μια νέα περίοδος ξεκινάει. Με υγεία, σύνεση, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να βαδίσετε νέους δρόμους που να σάς οδηγήσουν στα όνειρά σας!

Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr