«Χορεύοντας με τον Ταΰγετο»: Μια υπέροχη μουσική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή του Ταΰγετου Νικηφόρο Βρεττάκο

Με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα συνεχίστηκαν χθες στην Πετρίνα οι μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η συναυλία αποτελούσε αφιέρωμα της σπουδαίας Ελληνίδας συνθέτριας Πηγής Λυκούδη στον ποιητή του Ταϋγέτου Νικηφόρο Βρεττάκο, που έφυγε σαν χθες 4 Αυγούστου του 1991. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι στη Μάνη 2021».


Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, που είχε τίτλο «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο», η Γεωργία Αγγέλου και ο Μάνος Κουτσαγγελίδης ερμήνευσαν μοναδικά τα μελοποιημένα από τη συνθέτρια ποιήματα του μεγάλου Λάκωνα ποιητή που είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Μουσικό Μέγαρο Αθηνών το 2010.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και η πρώτη μετάδοση του video clip του υπέροχου ποιήματος «Πετρίνα», που έντυσε μουσικά η Πηγή Λυκούδη και ερμήνευσε μοναδικά ο Παντελής Θαλασσινός. Η ανάθεση της μελοποίησης και η παραγωγή του τραγουδιού έγινε από το Σωματείο Κοινωφελών Έργων Πετρίνας, επιθυμώντας να αναδείξουν την αγάπη του ποιητή για το ξεχωριστό χωριό του τόπου μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο μέρος που περιλάμβανε γνωστά αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική παράδοση με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.Στην εκδήλωση συμμετείχαν στο πιάνο η συνθέτρια Πηγή Λυκουδή στα φωνητικά οι Γεωργία Αγγέλου, Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι) και Ξένια Δικαίου ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Γάσπαρης Μαμμάς (κλαρινέτο), Άγγελος Κουσάκης (κρουστά) και Δημήτρης Κοντονής (κιθάρα-μπάσο).

Τόσο οι εξαιρετικές ερμηνείες των καλλιτεχνών όσο και η υποδειγματική οργάνωση της βραδιάς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνάς κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG