Έφυγε ο Μανιάτης πρώην Βουλευτής Άγγελος ΜπρατάκοςΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τον θάνατο του Άγγελου Μπρατάκου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Με βαθύτατη θλίψη η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Άγγελο Μπρατάκο.

Ο Άγγελος Μπρατάκος με καταγωγή από την Μάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε Φυσική και διακρίθηκε στη Βιοϊατρική Τεχνολογία. Εργάστηκε με αφοσίωση στην ανώτερη Εκπαίδευση, αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο.

Από τα φοιτητικά χρόνια του εντάχθηκε και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις γραμμές της φιλελεύθερης παράταξης. Αρχικά έγινε επικεφαλής της Νεολαίας της ΕΡΕ (ΕΡΕΝ), ενώ την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας τον Ιούνιο του 1989 και Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Αθηνών το 1990, 1993 και το 1996. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης. Ηγήθηκε επανειλημμένως της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, συμβάλλοντας σε σημαντικές νίκες του κόμματος. Υπήρξε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ συμμετείχε και στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Εκτός από την ενεργό, αδιάλειπτη και αποτελεσματική συμμετοχή του στην πολιτική και οργανωτική ενίσχυση της ΝΔ, έχει συγγράψει και ένα εμβληματικό βιβλίο-παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Την "Ιστορία της Νέας Δημοκρατίας". Ένα έργο που αποτυπώνει με επιστημονική τεκμηρίωση την ιστορική διαδρομή της ΝΔ, μέρος της οποίας ήταν και ο ίδιος.

Σεμνός, με ιδιαίτερο ήθος, αφοσιωμένος, στυλοβάτης στις νίκες και τις ήττες του κόμματος, διανοούμενος και εργατικός αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ψυχής του κόμματος. Το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο. Όπως και η σκέψη του. Χωρίς να εγκαταλείψει ούτε στιγμή την διαρκή μάχη με το "σήμερα", κοιτούσε πάντα το μέλλον, με γνώμονα τα μεγάλα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού. Η οικογένεια της ΝΔ χωρίς τον Άγγελο Μπρατάκο από χθες, είναι πιο μικρή.

Στους οικείους του και ιδιαίτερα στον γιό του Γιάννη, σημερινό Γενικό Διευθυντή του κόμματός μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG