Στ.Αραχωβίτης: Στο πλευρό των αγροτών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για να σταθούν στα πόδια τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας



Στ.Αραχωβίτης: Στο πλευρό των αγροτών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για να σταθούν στα πόδια τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας

Στην έδρα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο βρέθηκα την Παρασκευή 27/8 καλεσμένος του Προέδρου κ. Ι. Παναρίτη προκειμένου να συζητήσουμε με τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά.

Η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των πολλαπλά πληγέντων αγροτών και επιχειρηματιών της Μάνης τόσο από την πανδημία όσο και από τις πρόσφατες φωτιές είναι το ζητούμενο.

Η λογική των αναστολών πληρωμών σε επιταγές, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία δεν βοηθά σε μια τέτοιας έκτασης κρίση. Η συσσώρευση των υποχρεώσεων διογκώνει το ιδιωτικό χρέος το οποίο ήδη έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Η διαγραφή υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το τεράστιο κόστος παραγωγής από το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη και το πετρέλαιο, η τραπεζική ρευστότητα με κρατικές εγγυήσεις, η άμεση αναστολή πλειστηριασμών, η διασφάλιση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης και η 100% διατήρηση του τεκμαρτού αγροτικού εισοδήματος για τους πληγέντες στα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια ήταν τα βασικά σημεία που έθεσα.

Σχετικά με το ερχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ναι στην πειθώ και στο φιλότιμο αλλά λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις και στον διχασμό της κοινωνίας.

Τέλος, έδωσα τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία οικονομικής στήριξης την πληγέντων στο Επιμελητήριο Λακωνίας και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για να σταθούν στα πόδια τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας.



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ