Μεγάλη καταστροφή σε Μελίσσια - ΦΩΤΙΑ ΜΑΝΗ





Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας κλιμάκια του υπουργείου για να καταγράψουν ζημιές σε οικίες και κτίσματα.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στο μεταξύ, μετέβη το απόγευμα σήμερα στην περιοχή της Καστάνιας του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην οποία εξελίσσεται πυρκαγιά από χθες Τρίτη 3 Αυγούστου. Τον Π. Νίκα ενημέρωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.


ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Στη μάχη με τις φλόγες στην πιο πάνω περιοχή της Λακωνίας επιχειρούσαν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ -μέχρι την δύση του ήλιου- συνέδραμαν από αέρος με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Μαζί τους, ομάδες εθελοντών αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες από την Π.Ε. Λακωνίας και τους δήμους της περιοχής.

Ωστόσο, αν και η κατάσταση όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης είναι καλύτερη σήμερα, συγκριτικά με χθες Τρίτη, εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες.

Το θετικό είναι πάντως, ότι δεν έχουν κινδυνεύσει μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές, ωστόσο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη σημαντική καταστροφή σε δασικές εκτάσεις, όπως επίσης και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελαιόδεντρα, αλλά και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο καθώς στην περιοχή υπήρχαν πολλά μελίσσια.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ