"41 χρόνια λαμπρής επισκοπικής πορείας"

 





Την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 η Εκκλησία μας τίμησε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η ημέρα αυτή, όμως, ήταν ιδιαίτερη και εξαιρετικά χαρμόσυνη για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης καθώς συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.


Στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε στο εκκλησίασμα ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, εφημέριος του Ι.Ν Αγ. Νικολάου Σπάρτης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας. Εν συνεχεία μίλησε για την επέτειο των 41 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την βαθιά του πίστη, την συνέπεια, την ταπεινοφροσύνη, το πλούσιο φιλανθρωπικό, πνευματικό και κοινωνικό του έργο. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο υγεία και έτη πολλά, ώστε να ποιμαίνει τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Πριν την απόλυση, τον λόγο πήρε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος επισήμανε ότι αποτελεί ευτύχημα για την τοπική Εκκλησία η πατρική καθοδήγηση που έχουν κλήρος και λαός από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας. Παράλληλα τόνισε ότι η σημαντικότερη προσφορά του Σεβασμιωτάτου, πέρα από το πολύπλευρο έργο του, είναι η χειροτονία αξιόλογων κληρικών που στελεχώνουν τόσο την τοπική Εκκλησία, όσο και άλλες Μητροπόλεις, εντός και εκτός Ελλάδος. Τελειώνοντας ευχήθηκε για πολλά ακόμα χρόνια ο Σεβασμιώτατος να συνεχίσει, ως εύσπλαχνος πατέρας, να καθοδηγεί το ποίμνιο της θεοφρούρητης Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό επειδή του χάρισε πολυετή ζωή και μακροχρόνιο επισκοπικό βίο. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι όσα καλά έχουν γίνει επί αρχιερατείας του δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο από τον ίδιο, τον κλήρο και τον ευσεβή λαό, αλλά ανήκουν πρώτα και κύρια στον Θεό. Αντιθέτως όποια αδυναμία έχει παρατηρηθεί τα 41 αυτά χρόνια, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ζήτησε να καταλογιστεί στον ίδιο με την παρότρυνση όσοι τον αγαπούν να ζητούν από τον Δημιουργό μας να είναι επιεικής μαζί του όταν έρθει η ώρα της Κρίσεως. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, στον κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες και τους ευσεβείς χριστιανούς, για την συμμετοχή τους στη λατρευτική σύναξη και την αγάπη τους, ενώ ευχήθηκε να έχουν την ευλογία και τη χάρη του Θεού στην αποκαλυπτική περίοδο που βιώνουμε.

Το απόγευμα της παραμονής, επίσης στον Μητροπολιτικό Ναό, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας.














Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ