200 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΑΪΤΗ από την Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών, ανταποκρινόμενο στην έκκληση για βοήθεια της φίλης χώρας Αϊτής ύστερα από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, αποφάσισε να προσφέρουμε ως Εταιρεία, με περισσή αγάπη και με τις θερμότερες ευχές μας προς το φίλο έθνος, διακόσια (200) γεύματα μέσω της εφαρμογής "ShareTheMeal" του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations World Food Programme).

Η Αϊτή, μια μακρινή χώρα του Ατλαντικού, πριν ακριβώς διακόσια (200) χρόνια, ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το δίκαιο του Αγώνα του Ελληνικού Έθνους που, με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της εποχής εκείνης (βλ. "ανίερη" Ιερά Συμμαχία των Μεγάλων Δυνάμεων), φάνταζε εντελώς χαμένος.

Η Αϊτή, μια μικρή και φτωχή χώρα του Ατλαντικού, πριν ακριβώς (200) χρόνια, ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που απέστειλε οικονομική βοήθεια (σαράντα πέντε τόνους καφέ προς πώληση, ώστε να αγοραστούν όπλα και πολεμοφόδια από τους επαναστατημένους Έλληνες) και, ακόμη σημαντικότερα, θυσίασε αποστέλλοντας δύναμη εκατό ανδρών για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών δεν είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός και, φυσικά, δεν επιδιώκει την προβολή της μέσω τέτοιων δράσεων, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Ωστόσο, πιστεύουμε βαθιά ότι η Εθνική Επέτειος των διακοσίων (200) χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία θα πρέπει να είναι επέτειος εθνικής περισυλλογής και όχι επέτειος εθνικού "φαγοποτιού" σε ανούσιες φιέστες.

Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε αυτή τη συμβολική δωρεά*, εν είδει αποτίσεως φόρου τιμής σε ένα έθνος που μας προσέφερε την αμέριστη υποστήριξή του ακριβώς τη στιγμή τη χρειαζόμασταν πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

Η Ελλάς μπορεί να είναι μικρά, αλλά ήταν, είναι και θα είναι τίμια.


*Ουσιαστικά είναι μόνο "μια σταγόνα στον ωκεανό" της βοήθειας που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Αϊτή. Για αυτό το λόγο, μπορούμε όλοι να «κατεβάσουμε» την εν λόγω εφαρμογή και να δώσουμε από μόλις 70 λεπτά του ευρώ.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ