200 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΑΪΤΗ από την Εταιρεία Σπαρτιατικών ΣπουδώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών, ανταποκρινόμενο στην έκκληση για βοήθεια της φίλης χώρας Αϊτής ύστερα από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, αποφάσισε να προσφέρουμε ως Εταιρεία, με περισσή αγάπη και με τις θερμότερες ευχές μας προς το φίλο έθνος, διακόσια (200) γεύματα μέσω της εφαρμογής "ShareTheMeal" του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations World Food Programme).

Η Αϊτή, μια μακρινή χώρα του Ατλαντικού, πριν ακριβώς διακόσια (200) χρόνια, ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το δίκαιο του Αγώνα του Ελληνικού Έθνους που, με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της εποχής εκείνης (βλ. "ανίερη" Ιερά Συμμαχία των Μεγάλων Δυνάμεων), φάνταζε εντελώς χαμένος.

Η Αϊτή, μια μικρή και φτωχή χώρα του Ατλαντικού, πριν ακριβώς (200) χρόνια, ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που απέστειλε οικονομική βοήθεια (σαράντα πέντε τόνους καφέ προς πώληση, ώστε να αγοραστούν όπλα και πολεμοφόδια από τους επαναστατημένους Έλληνες) και, ακόμη σημαντικότερα, θυσίασε αποστέλλοντας δύναμη εκατό ανδρών για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών δεν είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός και, φυσικά, δεν επιδιώκει την προβολή της μέσω τέτοιων δράσεων, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Ωστόσο, πιστεύουμε βαθιά ότι η Εθνική Επέτειος των διακοσίων (200) χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία θα πρέπει να είναι επέτειος εθνικής περισυλλογής και όχι επέτειος εθνικού "φαγοποτιού" σε ανούσιες φιέστες.

Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε αυτή τη συμβολική δωρεά*, εν είδει αποτίσεως φόρου τιμής σε ένα έθνος που μας προσέφερε την αμέριστη υποστήριξή του ακριβώς τη στιγμή τη χρειαζόμασταν πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

Η Ελλάς μπορεί να είναι μικρά, αλλά ήταν, είναι και θα είναι τίμια.


*Ουσιαστικά είναι μόνο "μια σταγόνα στον ωκεανό" της βοήθειας που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Αϊτή. Για αυτό το λόγο, μπορούμε όλοι να «κατεβάσουμε» την εν λόγω εφαρμογή και να δώσουμε από μόλις 70 λεπτά του ευρώ.


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr