Νεοκλής Κρητικός: Να οριοθετηθεί το Παυλοπέτρι με πλωτούς σημαντήρεςΕρώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός σχετικά με το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στον Όρμο των Βατίκων και συγκεκριμένα στο Παυλοπέτρι.

Ο κ.Κρητικός θέτει ουσιαστικά ως μοναδική λύση για την προστασία της ιστορικής αρχαιοελληνικής βυθισμένης Πολιτείας, την τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων για την οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής του Παυλοπετρίου, το οποίο αναπτύσσεται τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του κ.Κρητικού προς τον Υπουργό Ναυτιλίας:

«Τους καλοκαιρινούς μήνες στον Όρμο των Βατίκων διαπλέουν και σταθμεύουν πολλά τουριστικά σκάφη.

Οι περισσότεροι εκ των τουριστών δε γνωρίζουν την ύπαρξη της βυθισμένης Πολιτείας του Παυλοπετρίου, της αρχαιοελληνικής Πολιτείας που πρώτος ανακάλυψε ο Φωκίων Νέγρης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ανέδειξε ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Σάουθάμπτον Νικόλαος Φλέμινγκ. Έτσι με το αγκυροβόλιο που κάνουν στον Όρμο των Βατίκων θέτουν σε κίνδυνο τα κτίσματα της βυθισμένης Πολιτείας.

Με δεδομένη την κατάσταση θα ήταν επιβεβλημένη η οριοθέτηση της περιοχής του Παυλοπετρίου με πλωτούς σημαντήρες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουν οι κάτοχοι τουριστικών σκαψών αναψυχής την ύπαρξη του Παυλοπετρίου και θα αποφεύγουν το αγκυροβόλιο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

Θα μεριμνήσετε για την άμεση οριοθέτηση της περιοχής του Παυλοπετρίου, της βυθισμένης αρχαιοελληνικής Πολιτείας με πλωτούς σημαντήρες, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες;

Με εκτίμηση,
ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr