Νεοκλής Κρητικός στη Βουλή: Παρέμβαση για Αφανιά – Κρεβατά και ΛάγιοΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός στη Βουλή: Παρέμβαση για Αφανιά – Κρεβατά και Λάγιο


Στη χθεσινή του ομιλία με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της Εθνικής Κτηματογράφησης και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός τόνισε ότι η περάτωση των διαδικασιών θα είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς θα δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, διαφάνειας και λογοδοσίας γύρω από την περιουσία όλων των συμπολιτών μας, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των εγγραφών παρουσιάστηκαν προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με τη σύμπραξη φυσικά του συναρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών να δούνε με ζέση τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή Αφανιάς- Κρεβατά και Λάγιου του Δήμου Ευρώτα.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, όπως έχει επισημάνει, ενδεχομένως να είναι δυνατή η επίλυση αν επεκταθεί η εφαρμογή του άρθρου 62 του ν.998/1979 σε συνδυασμό με την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως ισχύει και στη Μάνη, όπου το Δημόσιο πρέπει να αποδείξει κυριότητα επί των διεκδικούμενων εκτάσεων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στην περίπτωση του Λάγιου η επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος μπορεί να γίνει μέσα από νομοθετική ρύθμιση με βάση τη γνωμοδότηση του ομοτίμου καθηγητού της Νομικής Σχολής και νομικού συμβούλου του Κτηματολογίου κ.Φ.Δωρή, η οποία στοιχειοθετεί σε μία ανάλυση τριάντα και πλέον σελίδων τη δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος σημειακά.

Τέλος σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, σημείωσε ότι αυτό δημιουργεί τις συνθήκες έτσι ώστε να περατωθεί το Κτηματολόγιο δύο χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Επίσης η πληροφορία της ταυτότητας μίας ιδιοκτησίας γίνεται εύκολα προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στην κατακλείδα της ομιλίας του τόνισε ότι το νέο πλαίσιο υπηρετεί την ώθηση της Ελλάδας μπροστά, την κάνει πιο ελκυστική και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, διαφάνειας και εξέλιξης.


Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr